VRHOVNI SUD FBIH

Sadinu Bahuni 18 godina zatvora

Hicima iz kalašnjikova ubio Adnana Ćurevca i Edina Hrnjića

Privođenje Sadina Bahune

Piše: B.C.

5.12.2018

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Sadin Bahuna (26) osuđen na jedinstvenu kaznu od 18 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva koje se desilo 9. jula 2016. godine u Sarajevu, kazala nam je Amra Kovačević, portparol Kantonalnog suda.

Bahuna je rafalima iz automatske puške kalašnjikov izrešetao Adnana Ćurevca i Edina Hrnjića zvanog Hole, koji su provalili u njegov Golf. Ćurevac i Hrnjić su kobne noći zvali Bahunu da izađe, ali se on zaključao u kući. Potom su mu došli na vrata iznajmljenog stana u ulici Hadži Sulejmanova 11, u kojem su se nalazili Bahuna i njegova djevojka te pokušali provaliti unutra. Kako nisu mogli ući, prijetili su mu da će ga ubiti, a njegovu djevojku silovati ako im ne da ključeve od vozila.

Zatim su ušli u Bahunin neispravni Golf 2 koji je bio parkiran ispred zgrade i pokušali se odvesti. Bahuna je u međuvremenu izašao kroz prozor s druge strane kuće, uzeo kalašnjikov, koji mu je jedan od nastradalih navodno dao da ga sakrije, te došao do svog vozila i iz automatske puške ispalio 18 hitaca u Ćurevca i Hrnjića, a potom se predao.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.