AVAZ OTKRIVA

Razbojnik Asmir Murtović operirao slijepo crijevo

Sa jednog od ranijih privođenja Murtovića

Piše: Dž. BULBUL

26.1.2019

Asmir Murtović (32), član razbojničke bande koja je pljačkala po Sarajevu, nakon hapšenja, kako saznajemo, dobio je upalu slijepog crijeva i završio na operacionom stolu u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Krivična djela

Tužilac ga, zbog iznenadnih zdravstvenih problema, nije saslušao tako da će to biti učinjeno nakon što se Murtović oporavi. Edin Muhamedović (24), kojeg zastupa sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, branio se šutnjom pred tužiocem, a nijem je bio i Kemal Kapo (38). Kantonalnom sudu u Sarajevu, Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog za određivanje pritvora za njih dvojicu i Jusufa Jusića zvanog Juka (38).

Na teret im se stavlja da su počinili razbojništvo, tešku krađu te nedozvoljeno držali oružje ili eksplozivne materije i posjedovali i omogućavali uživanje droga.

Preciznije, oni su u proteklom periodu na području Kantona Sarajevo izvršili više pljački nad uposlenicima u poslovnim objektima, kao i teških krađa u poslovne prostorije.

Mehmedbašić: Klijent se branio šutnjom

Pretresi stanova

Na više lokacija na području Kantona Sarajevo policajci su pretresli stanove koje koriste uhapšeni i Opel Astru, koju koristi Jusić. Tom prilikom su pronađeni predmeti koji potječu iz izvršenja krivičnih djela, vatreno oružje, municija, određena količina marihuane, više mobitela, odjeća korištena prilikom vršenja pljački, i to fantomke, rukavice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.