SARAJEVO

Punicin prijatelj mi je bacio Molotovljev koktel

Enes Kozić tvrdi da mu je nakon napada šipkom ista osoba na kuću bacila teglu s benzinom l Spašavajući kuću zadobio posjekotine jer mu je tegla pukla u rukama

Kozić sa zavojima na rukama: Bojim se za majčin i svoj život. (B. Cerić)

Piše: B. CERIĆ

30.1.2019

Enes Kozić, koji je prije 19 dana pretučen šipkom, ponovo je policiji prijavio napad nakon što mu je jučer poslije ponoći, kako tvrdi, bačen Molotovljev koktel na porodičnu kuću u ulici Višegradska kapija, općina Stari Grad Sarajevo. Ovaj put Kozić je posjekao ruku kada mu je, kako kaže, tegla s benzinom, koju je pokušao odbaciti na ulicu, pukla u rukama.

Dobivao prijetnje

- Bojim se za svoj i majčin život. Prije toga sam dobivao prijetnje da će mi baciti bombu na kuću - kaže Kozić koji se ponovo obratio našoj redakciji s tvrdnjom da je i ovaj put iza napada bio izvjesni Z. V., prijatelj njegove punice.

Prema njegovim riječima, prije napada primijetio je tamni Golf 4 koji je nekoliko puta prolazio pored kuće.

- Rekao sam majci da legne, jer će nam sigurno baciti bombu. Golf se zaustavio pred kućom. Istrčao sam vani u gaćama i vidio sam ga kako pali teglu s benzinom. Vikao sam: “Šta to radiš majmune, jesi li normalan”, a on se valjda zbunio pa je teglu, umjesto na sprat, bacio na vanjsko stubište. Brzo je sjeo u Golf i odvezao se. Tegla se nije razbila i kada sam je uzeo da je bacim, pukla mi je u rukama. Imam posjekotine, a morat ću i jedan prst da operiram – ispričao nam je Kozić priloživši bolnički nalaz od 29. januara u kojem su evidentirane rane na desnoj ruci iz kojih je tekla krv.

Raniji sukob

Tvrdi da nikom ništa ne duguje, da ni sa kim nema neraščišćenih računa, te da iza svega opet sigurno stoji punica koja je odvela kćerku jer je s Kozićem živjela u nevjenčanoj zajednici.

Kozić je 11. januara prijavio da je šipkom pretučen po glavi. Prije toga, policija je 8. januara evidentirala prijavu B. M. koja je Kozića osumnjičila za nanošenje lakše povrede i oštećenje tuđe stvari.

Posjekotine na desnoj ruci

Patrola izlazila na teren

Iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo saopćeno nam je da je Policijsku upravu Stari Grad 29. januara u 00.25 sati pozvao Kozić zbog Golfa 4 koji se kretao oko njegove kuće. Patrola na terenu nije ništa zatekla. Policija je sat kasnije ponovo bila na Višegradskoj kapiji nakon poziva Kozića da mu je bačen Molotovljev koktel. Ni ovoga puta patrola nije ništa pronašla.

- E. K. je dana 29. 1. 2019. pristupio u policijske prostorije i prijavio da je njemu poznata osoba bacila Molotovljev koktel. Napominjemo da je dana 26. 1. 2019. godine u 22.15 sati medicinsko osoblje Hitne pomoći obavijestilo Prvu PU da su intervenirali u ulici Višegradska kapija zbog samopovređivanja E. K. koji je izjavio da se posjekao na staklu prilikom bacanja smeća - saopćeno je iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.