KLJUČ

Poginuo mladi fudbaler iz Egipta

U saobraćajnoj nesreći na dijelu puta Ključ - Sanski Most u mjestu Krasulje u ponedjeljak, 4. februara, poginuo je Abdelrahman Sabri, a dvije osobe su povrijeđene

Sabri: Bio igrač NK Ključ

B. C.

6.2.2019

U teškoj saobraćajnoj nesreći na dijelu puta Ključ - Sanski Most u mjestu Krasulje u ponedjeljak, 4. februara, poginuo je Abdelrahman Sabri, a dvije osobe su povrijeđene. Nastradali je rođen 5. februara 1997. godine u Kairu (Egipat) i jučer bi napunio 22. godine.

Sabri je bivši igrač Nogometnog kluba Ključ jer je imao amaterski ugovor koji mu je istekao 1. jula 2018. godine. Na svojoj Facebook stranici ovaj klub se oprostio od bivšeg igrača.

Nastradali Sabri, koji je živio u Velčevu kod Ključa, odakle je porijeklom njegova majka, upravljao je Fiat Puntom koji se sudario sa Seat Ibicom, za čijim se upravljačem nalazio 58-godišnjak iz Sanskog Mosta, koji je povrijeđen u ovom sudaru.

Povrijeđena je i 15-godišnjakinja iz Sanskog Mosta koja se nalazila u Puntu skupa s nastradalim mladićem. Maloljetnica je prevezena u Kantonalnu bolnicu u Bihaću i nalazi se u teškom stanju.

U Nogometnom klubu Podgrmeč iz Sanskog Mosta kažu kako im se nastradali koji je imao i bh. državljanstvo javio prije sedam dana sa željom da trenira i da su planirali da provjere njegove fudbalske kvalitete i eventualno ga uvrste u roster.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.