TRAGEDIJA Još jedna žrtva stravične nesreće na putu kod Ključa

Umrla učenica osmog razreda

Uzrok smrti Emine Pehadžić (15) su teške povrede unutrašnjih organa, praćene krvarenjem. Na mjestu nesreće poginuo mladi fudbaler iz Egipta Abdelrahman Sabri

Piše: Dž. PORAČANIN

Smrtno stradali Emina Pehadžić i Abdelrahman Sabri


Od težine povreda zadobivenih u ponedjeljak u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Sanski Most - Ključ u blizini sela Krasulje, prekjučer je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću preminula Emina Pehadžić (15) iz Sanskog Mosta. Djevojčica je pohađala osmi razred Osnovne škole “Peti oktobar”.

Nekoliko operacija

Iz bihaćke bolnice naveli su kako su svi napori ljekara da joj spase život bili neuspješni i pored nekoliko operacija kojima je bila podvrgnuta te da su uzrok njene smrti teške povrede unutrašnjih organa, praćene krvarenjem.

Na mjestu nesreće poginuo je Abdelrahman Sabri (21), fudbaler iz Egipta, u čijem je vozilu bila nesretna maloljetnica, a povrijeđen je i 58-godišnji muškarac.

  • Svi napori bihaćkih ljekara da djevojčici spase život bili neuspješni

    Svi napori bihaćkih ljekara da djevojčici spase život bili neuspješni


Do nesreće je došlo nakon što je Fiat Punto, u kojem su se nalazili mladić i maloljetnica, zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju puta, prešao u suprotnu traku i direktno se sudario s drugim automobilom, koji mu je dolazio ususret.

Oproštajna poruka

Učenici i uposlenici Osnovne škole “Peti oktobar” oprostili su se od nastradale djevojčice emotivnom porukom.

- Utihnula je dječija graja, zamijenile su je nezaustavljive suze i očajni jecaji. U srcima našim nemjerljiva je bol zbog izgubljenog mladog života, zbog prazne stolice koja će nas podsjećati na jednu tihu, lijepu djevojčicu, djevojčicu koja se mijenjala, a opet ostajala ista. Emina naša, živjet ćeš vječno u sjećanjima svojih drugova, svih učenika i uposlenika škole – navodi se u poruci.

Ugašena mladost

Sabri je bivši igrač Nogometnog kluba Ključ, jer je imao amaterski ugovor, koji mu je istekao 1. jula 2018. godine. Nastradali Sabri živio je u Velčevu kod Ključa, odakle je porijeklom njegova majka.

U Nogometnom klubu Podgrmeč iz Sanskog Mosta naveli su kako im se nastradali, koji je imao i bh. državljanstvo, javio sa željom da trenira i da su planirali da provjere njegove fudbalske kvalitete i eventualno ga uvrste u roster.

Više o temi

KLJUČ
Poginuo mladi fudbaler iz Egipta
NA VRH