RUSIJA

Izmasakrirao suprugu pred maloljetnom djecom nakon što se vratila pripita iz provoda

Anastasija Orlova (27), majka troje djece, sinova od 2 i 4 godine i kćerke 6 godina, pronađena je mrtva na podu svoje porodične kuće

Nakon ubistva, suprug nazvao policiju i hitnu pomoć. Printscreen: YouTube

Avaz.ba

7.2.2019

Monstruozni slučaj porodičnog nasilja koji je rezultirao ubistvom mlađe ženske osobe postao je još tragičniji kada je policija objavila da su okrvavljenu ženu koja je ležala mrtva pokušala probuditi njena maloljetna djeca

Anastasija Orlova (27), majka troje djece, sinova od 2 i 4 godine i kćerke stare 6 godina, iz Tambova u Rusiji, pronađena je mrtva na podu svoje porodične kuće sa velikim brojem ubodnih rana, kao i s kablom telefona kojim je davljena i nakon smrti. 

Kako se navodi, nju je ubio suprug (26) u napadu ljubomore, koji je, nakon što ju je izmasakrirao, pozvao policiju i Hitnu pomoć. 

Prema izjavi koju je dao policiji, nesretna žena se tu večer pripita vratila iz provoda dva sata poslije ponoći i on je tom prilikom na njoj namirisao tragove muškog parfema. U trenutku ubistva s njima u kući su se nalazili sinovi, dok je kćerka bila kod rođaka.

- Rekao nam je da je bila pijana i da je nanjušio tragove parfema na njoj. Tada je uzeo nož i počeo da je ubada pred njihovim sinovima starim 2 i 4 godine. Zatim ju je gurnuo na pod i počeo je da je davi kablom i udara pesnicama. Kada je shvatio šta je uradio, pozvao je nas i Hitnu pomoć, kao i ženinu majku, kojoj je saopćio kako misli da joj je ubio kćerku. Mi smo prilikom dolaska zatekli dječake kako kleče kraj majke i plačući pokušavaju da je probude - rekao je izvor iz policije, dodavši da se muškarac nalazio kraj tijela gdje je mirno brisao krv koja se nalazila kraj tijela ubijene.

Stariji detektiv Aleksandar Šerbakov izjavio je tokom rekonstrukcije zločina da su dječaci sve vidjeli, kao i da zbog toga imaju problema sa spavanjem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.