STRAŠNO Podignuta optužnica protiv Dž. D.

Komunalac u Makedoniji silovao djevojku s poteškoćama u razvoju

Muškarac je iskoristio poznanstvo sa žrtvom i od nje saznao gdje stanuje

Telegraf.rs
13.02.2019 10:43

U trenutku kada je žrtva bila sama, osumnjičeni je izvršio djelo

Foto: Ilustracija

Osnovno javno tužilaštvo iz Strumice, na jugu Makedonije, podiglo je optužnicu protiv komunalca Dž. D. (32) zbog silovanja djevojke s poteškoćama u razvoju. 

Slučaj je policiji prijavila majka žrtve iz strumičkog sela Murtino. Ona je inspektorima ispričala da je njena kćerka silovana. 

- Odmah nakon prijavljivanja slučaja, policijski službenici iz SUP Strumice su poduzeli mjere i aktivnosti u pravcu identificiranja počinioca i rasvjetljavanja krivično pravnog događaja. 

Osoba je uhapšena, a nakon izvršenog razgovora sa njim, zajedno sa krivičnom prijavom za počinjeno krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, predat je Osnovnom javnom tužiocu u Strumici, saopćili su iz policije.

Iz Tužilaštva, koje je siledžiji produžilo pritvor, pojasnili su da se monstruozni čin dogodio u selu Murtino. Optuženi Dž. D, koji je radio u jednoj firmi za sakupljanje otpada, iskoristio je poznanstvo sa žrtvom i od nje saznao gdje stanuje. 

- U trenutku kada je žrtva bila sama osumnjičeni je izvršio djelo. Nakon prijave roditelja žrtve, osumnjičeni je odmah uhapšen, a Osnovno javno tužilaštvo iz Strumice je poduzelo mjere na rasvjetljavanju slučaja, saopćili su iz Tužilaštva.

Komentari

NA VRH