STRAŠNO

Komunalac u Makedoniji silovao djevojku s poteškoćama u razvoju

Muškarac je iskoristio poznanstvo sa žrtvom i od nje saznao gdje stanuje

U trenutku kada je žrtva bila sama, osumnjičeni je izvršio djelo. Ilustracija

Telegraf.rs

13.2.2019

Osnovno javno tužilaštvo iz Strumice, na jugu Makedonije, podiglo je optužnicu protiv komunalca Dž. D. (32) zbog silovanja djevojke s poteškoćama u razvoju. 

Slučaj je policiji prijavila majka žrtve iz strumičkog sela Murtino. Ona je inspektorima ispričala da je njena kćerka silovana. 

- Odmah nakon prijavljivanja slučaja, policijski službenici iz SUP Strumice su poduzeli mjere i aktivnosti u pravcu identificiranja počinioca i rasvjetljavanja krivično pravnog događaja. 

Osoba je uhapšena, a nakon izvršenog razgovora sa njim, zajedno sa krivičnom prijavom za počinjeno krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, predat je Osnovnom javnom tužiocu u Strumici, saopćili su iz policije.

Iz Tužilaštva, koje je siledžiji produžilo pritvor, pojasnili su da se monstruozni čin dogodio u selu Murtino. Optuženi Dž. D, koji je radio u jednoj firmi za sakupljanje otpada, iskoristio je poznanstvo sa žrtvom i od nje saznao gdje stanuje. 

- U trenutku kada je žrtva bila sama osumnjičeni je izvršio djelo. Nakon prijave roditelja žrtve, osumnjičeni je odmah uhapšen, a Osnovno javno tužilaštvo iz Strumice je poduzelo mjere na rasvjetljavanju slučaja, saopćili su iz Tužilaštva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.