AKCIJA BIC

Kako je uhapšen Mujo Stonoga, koji je iznudio 5.000 maraka

Mustafa Halimanović jučer je kod BBI centra od žrtve uzeo novac, prethodno mu prijeteći da će ga ubiti kao i njegovu porodicu

Halimanović prije 16 godina

Piše: Dž. P. - M. Aš.

20.2.2019

Pripadnici Federalne uprave policije jučer su u centru Sarajeva izveli akciju „BIC“ i uhapsili Mustafu Halimanovića (56) zbog iznude. Halimanović zvani Pukovnik Mujo Stonoga ranije je hapšen nekoliko puta.

Halimanović je danas predat u Tužilaštvo KS. 

Prijetnje smrću

Specijalci FUP-a uhvatili su ga jučer u prije podne na klupi prekoputa BBI centra u trenutku kada je od žrtve uzeo novac. Od oštećenog je iznudio 5.000 KM, prethodno mu prijeteći da će ga ubiti kao i njegovu porodicu.

Prilikom hapšenja i pretresa Halimanovića policajci su pronašli 5.000 KM, vatreno oružje, municiju, mobitel i SIM kartice, te druge predmete koji se dovode u vezu s iznudom. Halimanović će biti saslušan u prostorijama Federalne uprave policije te će biti predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Halimanović: Hapšen nekoliko puta

Pukovnik Mujo Stonoga je ratni vojni invalid, koji je često punio stupce crne hronike. Hapšen je i u akciji “Piz” u decembru 2015. godine u kojoj je oduzeta droga u vrijednosti od 200.000 KM.

Pomoć s estrade

Policija je tada kod Halimanovića pronašla i oduzela 3,5 kilograma amfetamina i 1,65 kilograma hašiša. Halimanovićev džip je zapaljen u februaru 2003. godine na Breki.

Droga koja je zaplijenjena u akciji „Piz“ kada je uhapšen Halimanović

U maju 2018. godine javno je govorio kako je ogorčen na vlast koja mu nije htjela pomoći te je zahvaljivao poznatim ličnostima s estrade koje su mu, kako je tada govorio, izlazile u susret.

Opljačkana rodica?

Halimanović je u junu 2018. godine molio javnost za pomoć kako bi se rasvijetlio slučaj razbojništva od 28. marta 2016. u mjestu Donja Radava kod Sarajeva nad djevojčicom Z. B., kćerkom njegove rodice M. B. Djevojčica je prilikom pljačke lakše povrijeđena. Halimanović je tada rekao da je poznati sarajevski ugostitelj i menadžer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.