SUD BiH Nastavljeno suđenje automafijašima u predmetu ''Volan''

Kako je Danilo Cicović završio u Miljacki

Otkup vozila vršili Dalibor Vasković, Goran Pržulj, Miroslav Samardžić, izvjesni Ado, Mirsad Brkić Miki i izvjesni Jasmin Stonoga

A. Ka.
21.02.2019 16:58

Dolazak optuženih na jedno od ranijih ročišta

Foto: Arhiv

Saslušanjem svjedoka Tužilaštva Nedima Mehremića, sarajevskog policajca, danas je u Sudu BiH nastavljeno suđenje automafijašima u predmetu "Volan" koji se terete za višemilionske krađe vozila.

Mehremić je rekao da su ukradena vozila završavala u napuštenim garažama u Jahorinskom potoku, na putu Pale – Prača, i da su na neka, u saradnji sa SIPA-om, ugradili GPRS kako bi pratili kretanje vozila. 

Tako su upratili i kretanje Škode Superb, koju su automafijaši svakodnevno vozili na Palama i koristili kao "borbenjak" za krađu vozila u Sarajevu.

Prilikom zasjede na parkingu ''Binga'' na Alipašinom Polju svjedok je na mjestu suvozača vidio Marka Šuku, dok je vozio Srećko Trifković.

- Umalo me nisu ubili i pobjegli su – prisjetio se svjedok.

Pojasnio je da je vozilo pronađeno i da im se prilikom obavljanja uviđaja približio Audi, u kojem je bio čovjek s naočarima.

- Pitao sam kolege iz RS: "Ko je ovaj što gleda", na šta su oni kazali. "To im je šef Miroslav Škobo" – otkriva svjedok.

Mehremić je tokom opširnog svjedočenja kazao da su neka vozila završavala na autootpadu Miroslava Čepe u zapadnoj Hercegovini.

- Sjećam se da je policija zaustavila ukradeni Golf 4. Pitali su kuda idu, oni su kazali kod Čepe. Kazali su im: ''Dajte kasetofon i hajte'' – kaže svjedok.

Prisjetio se i propale krađe Golfa 6 na Bistriku, jer su vlasnici pucali na Marka Trifkovića i Danila Cicovića.

- Cicović je tada pao u Miljacku, slomio se... Znam da su poslije organizirali njegovo izvlačenje – rekao je Mehremić.

Mehremić je naveo da je često vršen i otkup vozila, koji su vršili Dalibor Vasković, Goran Pržulj, Miroslav Samardžić, izvjesni Ado, Mirsad Brkić Miki i izvjesni Jasmin Stonoga.

Komentari

NA VRH