SARAJEVO

Istražitelji pronašli 8.000 maraka od droge

Privođenje dilera u Tužilaštvo KS. M. Kadrić

Piše: Dž. PORAČANIN

13.3.2019

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište, na kojem se razmatrao prijedlog za odrđeivanje pritvora za uhapšene u akciji "Prizma". 

Tužiteljica Jasminka Knežević je zatržaila pritvor za sve sem, Esmere Sinanović, za koju je predložila određivanje mjera zabrane.

Većina osumnjičenih na ročištu je kazala da se međusobno ne poznaju i da su drogu uzimali za vlastite potrebe.  Pojedini su kazali da su teški ovisnici na metadonskoj terapiji.  Odluka će biti naknadno saopćena. 

Inače, Belka Bunar, majka Edisa Bunara (30) koji je prekjučer uhapšen u akciji "Prizma" Federalne uprave policije, javila se telefonom Omaru Mehmedbašiću, sarajevskom advokatu, kojem je kazala da se nalazi u Francuskoj te da nema nikakve veze s dilanjem heroina i da će ubrzo doći u Sarajevo.

Zadržani u Tužilaštvu

Belka se našla pod istragom FUP-a zbog poslova s drogom u koje ju je, prema dosadašnjim rezultatima istrage, uvukao sin Edis, kao i svoju suprugu Nermu (28).

Dok je svekrva u Francuskoj, supružnici Bunar su završili s lisicama na rukama i jučer su zajedno s Almedinom Tačijem (38), Eldarom Spahićem (30), Sabahudinom Žigovićem (30), Esmerom Sinanović (28), Adisom Paldumom (36), Enesom Gilićem (31), Emirom Curićem (27), Edinom Žigovićem (21), Adijem Mekićem (21), Dženanom Šačićem (22) i Minjom Bajagić (31) dovedeni u Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Pod istragom je i Jasmin Rustemović, koji se nalazi u zatvoru.

- Određeno im je 24-satno zadržavanje. Nakon što ih ispita, postupajući tužilac odlučit će o daljnjim mjerama protiv njih - rekla nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Branili se šutnjom

Tokom istrage i prekjučerašnjih pretresa pronađena je određena količina spida, marihuane i heroina. Istražitelji su pronašli i 8.000 KM te terenac Audi Q7.

Većina uhapšenih je bila nijema tokom saslušanja. Svi oni se sumnjiče da su djelovali kao kriminalna grupa od septembra 2018. godine na području Kantona Sarajevo i šire te da su se bavili rasturanjem kokaina, spida, marihuane i heroina. Uglavnom su radili s heroinom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.