KRIMINAL Nakon hapšenja zbog napada na policijskog inspketora

Beriz Kabilović pušten iz pritvora

U tuzlanskoj diskoteci “Viva” pokušao ubiti inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Okanovića

Dž. PORAČANIN
01.04.2019 15:08

Kabilović: Bio u bijegu nakon napada na inspektora

Tuzlanski kriminalac Beriz Kabilović danas je pušten iz oritvora. Ovu informaciju potvrdio nam je njegov advoka tBakir Hećimović.

Za Kabilovićem su tragale policijske agencije u Bosni i Hercegovini nakon što je u decembru 2018. u tuzlanskoj diskoteci “Viva” pokušao ubiti inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Okanovića. 

Kabilović je, u pratnji svoje ekipe, brutalno napao inspektora Okanovića. Istražitelj je radio na slučaju Kabilovića i kriminalne grupe na čijem je čelu. Nakon ovog napada, Kabilović je pobjegao, a potom je za njim raspisana međunarodna potjernica. Nakon hapšenja određen mu je bio jednomjesečni pritvor. Po isteku ove mjere, Kabiloviću je pritvor produžen za još dva mjeseca, međutim, njegov advokat uputio je žalbu koju je jutros uvažio Kantonalni sud u Tuzli.

- Kantonalni sud u Tuzli jutros je uvažio žalbu odbrane te je Kabiloviću ukinuta mjera pritvora. On je prije sat vremena u mojoj pratnji napustio pritvorsku jedinicu - rekao nam je advokat Hećimović.

Komentari

NA VRH