PROCES Suđenje Dejanu Zariću za pokušaj ubistva u Sarajevu

Optuženi priznaje, Sud ga ne sluša

Optuženi Zarić ranije se pokušao nagoditi s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, ali je sporazum o priznanju krivice propao

Dž. PORAČANIN
17.04.2019 23:28

Mehmedbašić i Zarić u sudnici

U Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Dejanu Zariću (22), koji se tereti da je u septembru prošle godine na Dolac-Malti pokušao ubiti Muamera Pauneskua (37).  Optuženi Zarić ranije se pokušao nagoditi s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, ali je sporazum o priznanju krivice propao.  

Zarić, međutim, nije odustao te je opet dva ročišta zaredom govorio da je kriv. Advokat Omar Mehmedbašić najavio je neuropsihijatrijsko vještačenje Zarića i zakazano je iznošenje završnih riječi Tužilaštva i odbrane. 

Na Pauneskua su pucali Zarić i njegov prijatelj te su ga po dva puta iz pištolja pogodili u glavu i tijelo. Muamerova djevojka Aldina Džindo unajmila je stan u ulici Envera Šehovića, u kojem je boravila s njim.  Tog dana kad je ranjen, prijavila ga je za nasilje, zbog čega je intervenirala policija.  

Navodno joj je Muamer uzeo ključ od stana i nije joj ga htio vratiti, prijeteći da će je proganjati dok je živ. Muamer je te noći kad je napadnut, sjedio u nargila baru “Hurem” u ulici Envera Šehovića.  Napadači su trčali za njim sve do parkinga na raskrsnici ulica Malta i Bugojanska, gdje su ga stigli. Tu su ga pogodili i on je pao. Bio je priveden i drugi napadač, ali je odmah nakon saslušanja pušten

Komentari

NA VRH