DERVENTA

Aleksandra Reljić žalila se zbog oduzimanja luksuznog Mercedesa

Reljić dobila i novčanu kaznu od 900 KM te joj je oduzeta vozačka

Aleksandra za volanom Mercedesa. Instagram

Piše: B. C.

7.5.2019

Aleksandra Reljić (24), kćerka derventskog biznismena Dušana Reljića, ostala je zbog bahate vožnje bez skupocjenog Mercedesa, vrijednog više od 200.000 maraka. Dušan Reljić vlasnik je preduzeća “Fructa trade”, koje posjeduje skoro 40 marketa širom Bosne i Hercegovine.

Aleksandra je bez vozila ostala zbog brze vožnje sredinom januara ove godine na području Prnjavora. Policija ju je zaustavila u selu Štrpci kod Prnjavora, jer je vozila 128 kilometara na sat na dijelu puta gdje je ograničenje 60 kilometara na sat.

Nakon što nije pristala na kaznu, koju su joj na licu mjesta napisali policajci, uslijedio je postupak pred Osnovnim sudom u Prnjavoru. Prema rješenju koje je donio sudija Općinskog suda u Prnjavoru Dragan Ivić, dobila je kaznu od 900 KM, ali joj je i oduzeta vozačka dozvola u periodu od šest mjeseci, kao i luksuzni Mercedes.

Ovu odluku je za “Dnevni avaz” potvrdila Nataša Sarić, portparol Općinskog suda u Prnjavoru.

- U vezi s vašim dopisom za dostavu podataka u vezi s Aleksandrom Reljić, obavještavamo vas da su tačni vaši navodi iz dopisa, međutim odluku vam ne možemo dostaviti, jer nije pravosnažna s obzirom na to da je na nju uložena žalba kažnjene, po kojoj nije odlučeno - navela je Sarić.

Reljić je do sada četiri puta kažnjavana zbog saobraćajnih prekršaja i već joj je dva puta oduzimana vozačka dozvola, a ima i 100 KM neplaćenih kazni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.