MONSTRUOZNO

Detalji jezivog ubistva Bosanke u Las Vegasu: Sačekao da djeca odu u školu pa kupio bejzbolku, traku i votku

Namjeravao je počiniti i samoubistvo, ali u tome nije uspio

E. Ma. / Avaz.ba

25.5.2019

Jezivi zločin - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U jezivom svjedočenju Krajišnika Slobodana Miljuša (37), koji je u petak palicom zatukao svoju suprugu Zvjezdanu Bencun (31) u kući u Las Vegasu, ispričao je da je prije zločina otišao u prodavnicu i kupio bejzbol-palicu, nož, samoljepljivu traku i votku i "odmah znao da će je ubiti". Namjeravao je počiniti i samoubistvo, ali u tome nije uspio.

Slobodan Miljuš (37), porijeklom iz Like, uhapšen je u Las Vegasu zbog sumnje da je ubio suprugu u porodičnoj kući u kojoj su živjeli sa dva sina (6 i 13 godina). Ubistvo je prijavio njegov maloljetni sin, a Slobodana su pronašli kako leži u krevetu pored krvave žene.

Dječak pozvao policiju 

Na osnovu uvida u policijske izvještaje, tamošnji mediji prenijeli su šta je osumnjičeni  ispričao detektivima. 

Stariji sin došao je kući poslije škole i zatekao roditelje prekrivene krvlju na krevetu u spavaćoj sobi. Otac mu je onda navodno dao 20 dolara i rekao mu da ide! Trinaestogodišnjak je otrčao do najbliže benzinske pumpe i odmah pozvao pomoć.

Miljuš je sačekao da dječaci odu u školu, a potom je otišao u prodavnicu po - bejzbol-palicu, kuhinjski nož i samoljepljivu traku! U drugoj radnji kupio je votku i energetsko piće.

- Poslije nekoliko čaša, ušao je u spavaću sobu i tri puta udario suprugu po glavi dok je ležala na krevetu. Kazao je da je htio i sebe da ubije, ali da to ipak nije proveo u djelo - navodno su rekli detektivi.

Miljuš nije pokazivao kajanje. Kazao je da "nije sretan zbog toga što se dogodilo", ali "šta je tu je". Kako je ispričao, ubio je Zvjezdanu, koja je porijeklom iz BiH, jer ga je navodno lagala i iz osvete njenom ocu. 

- Od prvog trenutka kada sam uzeo palicu, znao sam da ću je ubiti. Lagala je stalno, o svemu. Lagala je da mnogo radi. Nikada nije bila kod kuće. Ovo je sve i osveta njenom ocu. Kada bude sve ovo čuo, znat će dobro na šta mislim i šta je uradio - ispričao je Miljuš.

Ipak, emocije su ga preplavile kada je spomenuo sinove.

- Volim svoju djecu i nadam se da će biti dobro. Nadam se da će se dobro starati o njima - rekao je Slobodan i dodao da mu je žao što je sin vidio krvavi prizor. 

Na pitanje novinarke brine li kakve će posljedice to ostaviti po dječaka, odgovorio je potvrdno.

Miljuš je naglasio za tamošnje medije da se ništa od ovoga ne bi dogodilo da Zvjezdanin otac nije "gurao nos tamo gdje mu nije mjesto". On je kazao da ovo ubistvo nije osveta cijeloj porodici, već samo ocu i da će on znati o čemu se radi kada bude gledao vijesti.

Problemi u braku

Sestra žrtve, koju su potom pozvali za komentar, kratko je odgovorila da je Miljuš monstrum i da laže, kao i da je njihov otac divan čovjek.

Kako su mediji ranije prenijeli, dječaci se trenutno nalaze kod djeda.

Kolege ubijene žene ispričale su da je Zvjezdana vrijedno radila i da je bila brižna majka.

- Znali smo da imaju probleme u braku i da je pokrenula razvod. Bila je veoma društvena, motivirana i ambiciozna. Obožavala je svoju djecu, a ponekad je toliko brinula o njima da bi ih povela i na posao - kažu njeni prijatelji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.