BANJA LUKA

Pronađeni kokain i eksploziv na lokaciji koju je koristio napadač na Krunića

Avaz.ba

6.6.2019

Policija je u srijedu, u okviru istrage o teškom ubistvu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i teškom ubistvu u pokušaju Gorana Ilića, u podrumskim prostorijama na području Banje Luke pronašla i izuzela određene predmete i tragove koji se mogu dovesti u vezu s ovim krivičnim djelima. 

- Na navedenoj lokaciji, koja se dovodi u vezu s ubijenim Željkom Kovačevićem, pronađeni su oko 1,5 kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, upakovane u više različitih pakovanja, dva pištolja, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, dva detonatora – inicijalne kapisle, dva pakovanja TNT eksploziva, određenu količinu metaka, mobilne telefone, podesni alat za obijanje brava, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela - saopćeno je danas iz MUP-a RS.

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet, pod nadzorom Tužilaštva Republike Srpske, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala, nastavljaju rad na rješavanju ovih krivičnih djela.

Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila u Glamočanima kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač, ranjen.

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS je uhapsila Emilija Baldu i Gorana Milanovića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bijegu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.