NARKOMAFIJA

FBI ne dozvoljava Crnogorcima da napuste brod na kojem je nađeno 16 tona kokaina

Saslušavani u okviru istrage i od njih su uzeti uzorci DNK

Krijumčari dobili zabranu napuštanja broda. Agencije

Piše: Dž. P. / Avaz.ba

24.6.2019

Agenti Američkog federalnog istražnog biroa (FBI) ograničili su kretanje desetorici crnogorskih državljana koji se nalaze na brodu u Filadelfiji na kojem je zaplijenjeno 16 tona kokaina. Osim četvorice uhapšenih, zabranu napuštanja broda dobili su i ostali pomorci iz Crne Gore. 

Nekima od njih dozvoljeno je da se jave porodicama. FBI ih u ovom trenutku ne tereti za krijumčarenje 16 tona kokaina, ali su saslušavani u okviru istrage i od njih su uzeti uzorci DNK. Njihov status će biti poznat nakon vještačenja narkotika.

Da je među članovima posade najviše državljana Crne Gore, potvrđuje i dokument koji je u posjedu FBI-ja. Osim kapetana broda Darka Roganovića, saslušavani su i Kotorani Marko Perović, Slobodan Vukašinović, Pero Marković i Vladimir Penda i Nikšićanin Veselin Mirković.

Oni još nisu osumnjičeni, dok su uhapšeni pomorci iz Kotora Boško Marković (37), Aleksandar Kavaja (25) i Nenad Ilić (39) i Budvanin Ivan Đurašević (29). Svi oni su članovi posade broda ''MSC Gajan'', u vlasništvu jedne švicarske kompanije, na kojem su pronađene desetine pakovanja kokaina.

U dokumentu koji je zaplijenio FBI navode se svi detalji o članovima posade broda, kao i vrijeme i datum ukrcaja tereta, licence pomoraca, početna tačka i krajnja destinacija. 

Samo dvojica članova posade koji su ranije uhapšeni priznali su da su učestvovali u švercu narkotika, dok ostali crnogorski pomorci tvrde da nemaju veze s pronađenim kokainom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.