AKCIJA Teške krađe u Tesliću i Bosanskom Brodu

Dobojski policajci tragaju za pljačkašima autopraonica

Ukradeno nekoliko stotina maraka

Dž. P.
04.07.2019 21:25

PU Doboj: Istraga u toku

Foto: Arhiv

Na meti lopova u Bosanskom Brodu našla se samouslužna autopraonica, a dvije slične krađe zabilježene su i u Tesliću, gdje je novac pokupljen i iz sandučeta na aparatu za usisavanje.

Slučaj u Bosanskom Brodu, koji je prijavljen 3. jula, već je dobio epilog. Za tu krađu osumnjičen je Dragan J., kod kojeg je pronađeno nešto više od 200 maraka.

Prije toga je prijavljeno da je u prethodna tri dana u tom gradu iz automata u sklopu samouslužne praonice automobila ukraden novac.

- Policajci su postupili odmah po prijavi, a operativnim radom utvrdili su da je tu tešku krađu izvršio D. J., kod koga je pronađen ukradeni novac i on će biti vraćen vlasniku - rečeno je iz Policijske uprave Doboj.

Iz te policijske uprave potvrdili su da su se dvije slične krađe dogodile i na području Teslića.

Lokalnoj policijskoj stanici prijavljeno je da je u toku noći sa 2. na 3. juli nepoznati lopov ili više njih nasilno otvorio sanduče za kovanice u sastavu samouslužne autopraonice te je ukraden novac. 

U prijavi je navedeno da je pokupljeno skoro 100 maraka.

Policiji je istog dana prijavljeno da je iste noći, također u Tesliću, nasilno otvoreno sanduče za kovanice u sastavu druge samouslužne autopraonice, kao i sandučeta na aparatu za usisavanje, odakle je ukraden novac, a o kojoj se svoti radi, tek će biti utvrđeno.

U toku je rasvjetljavanje ovih teških krađa - rekli su iz policije.

Tagovi

Teslić Doboj

Komentari

NA VRH