KRIMINAL

U Mostaru uhapšen prevarant Edis Koženjić

Koženjić: Prevario i Mostarce. Avaz

Piše: M.Sm.

8.7.2019

Pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Mostar jutros su uhapsili Edisa Koženjića s područja Ključa zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevare.  

Nakon hapšenja se ispostavilo, kako nam je neslužbeno potvrđeno, da su potragu za njim raspisali iz policijskih uprava Ključa, Zenice i Tuzle, također zbog prevare.

Koženjić je na području Mostara prevario dvije osobe, jednu je, saznajemo, oštetio za 2.000 KM, a drugu za 10.000. Također, pokušao je prevaru u jednom autosalonu za automobile Mercedes.

Uglavnom, oštećeni su, kao i u drugim gradovima, prijavili da im se predstavljao kao investitor, a raznim lažnim pričama i dezinformacijama stjecao je njihovo povjerenje. Pokazivao im je lažni pasoš Njemačke, kao i falsificirane bankarske dokumente o ulaganjima u kapitalne investicije na području BiH.

Također, prema neslužbenim informacijama, za Koženjićem traga i policija Republike Hrvatske, na čijem se području pojavljivao pod imenom Edin Kazaferović, Šefik Koženjić, a služio se i drugim lažnim imenima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.