SRBIJA

Iskasapila penzionerku pa njeno tijelo sakrila u kofer

Garović: Svirepo ubijena. Agencije

Avaz.ba

12.7.2019

Jelena Špagović (25), kćerka Saše Dujovića, donedavnog drugog čovjeka stranke Srpska desnica, koja se sumnjiči da je zvjerski ubila penzionerku Majdu Garović (80), njeno tijelo je iskasapila i potom spakovala u veći kofer koji je na kraju zapalila u kontejneru.

Špagović se za sada tereti da je 15. juna izmamila staricu iz kuće, iskasapila je, a zatim spakovala njeno tijelo u kofer. 

Potom je njeno tijelo, uz pomoć svog brata Momčila Dujovića (21), koji je, također, uhapšen, zapalila i bacila ga u kontejner u vikend naselju u Krčedinu.

- Jelena je tog dana pozvala Majdu u svoj stan, u kojem je živjela. Poslije svađe i tuče ubila je staricu, ali još nije poznato čime joj je zadala smrtonosne udarce. Zatim je njeno tijelo sakrila u unajmljeni stan u Zemunu i držala ga tamo tri dana. Onda je u pomoć pozvala brata Momčila, rekla mu je da treba da joj pomogne da iznese neku staru fotelju, ne govoreći mu šta se dogodilo - navodi se u rešenju o provođenju istrage.

Prema do sada poznatim informacijama, Jelena je zatim svojim automobilom tijelo starice odvezla u vikend naselje Krčedin, gdje ga je bacila u kontejner i zapalila. Njeni DNK tragovi pronađeni su na tom kontejneru, a tijelo starice primijetio je jedan mještanin koji je pozvao policiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.