REAKCIJE Nakon privođenja Ilije Grahovca

Tomić: Progone Zmaja, sude mu što je udario osobu koja je izbola njegovu kravu

Ne možeš ga hapsiti osam dana prije zakazanog pretresa, gdje to ima na svijetu, kaže advokat Duško Tomić

B. C.
04.09.2019 12:21

Advokat Duško Tomić zastupa Iliju Grahovca

Foto: Avaz

Redakciji „Dnevnog avaza“ javio se advokat Duško Tomić, koji zastupa rijaliti učesnika Iliju Grahovca, poznatijeg kao Zmaj od Šipova, kojeg je Sudska policija jutros uhapsila zbog neodazivanja na ročište u Osnovnom sudu u Mrkonjić-Gradu.  

Tomić nam je pojasnio da se Grahovcu sudi zbog napada na mladića koji je nožem napao njegovu kravu.

- Ovo je nečuveno, umjesto da sude toj osobi za mučenje životinje, oni sude Iliji što je branio svoju kravu jer ju je ovaj izbo nožem. Krenuo ovaj nožem na kravu, Ilija ga udari i nanese mu laku tjelesnu povredu. Oni sada njemu sude, umjesto toj osobi koja je počinila krivično djelo. Pa gdje to ima na svijetu - kaže Tomić.

Pojasnio je da je za 27. avgust bilo zakazano ročište, za koje on i Grahovac nisu dobili poziv, pa nisu mogli ni opravdati nedolazak.

- Oni su poslali poziv meni u Sarajevo, a ja sam bio u Medžašima na godišnjem odboru, nisam ni radio, a Iliju nisu našli kući, niti je dobio poziv. E, onda su jutros jake snage Sudske policije iz Banje Luke, prema naredbi sudije Željka Čegara, Iliju uhapsile i odredile mu pritvor i vode ga u zatvor u Banju Luku. 

Sada ja tražim sudiju da mi da rješenje o lišenju slobode da vidim šta je uradio. Sljedeći pretres je zakazan za 12. septembar. Ti njega možeš hapsiti dan ranije, 11. septembra, da ga osiguraš za pretres, ali ne možeš ga hapsiti 4. septembra, osam dana prije suđenja. Gdje to ima na svijetu, a plus što mu sude za nešto što je trebalo da bude heroj. Ilija voli kravu više od svoje majke. Oni sad prave od toga atrakciju, a istina je da je to progon Zmaja - zaključuje advokat Tomić.

Komentari

NA VRH