BIHAĆ Federalna policija osujetila pakleni plan 55- godišnjaka

Rasim Demirović uplatio 100.000 eura za ubistvo brata Bajana

Ubice s područja HNK trebale su Bajanovog sina Nevresa napraviti invalidom

E. Trako / B. Cerić
04.09.2019 23:22

Uhapšeni će biti saslušan u prostorijama FUP-a

Foto: Ilustracija

Rasim Demirović (55), kojeg su jučer u Bihaću uhapsili pripadnici Federalne uprave policije, platio je 100.000 eura za ubistvo brata Bajana i njegovog sina Nevresa, saznaje "Avaz".  

Uhapšenom Rasimu Demiroviću stavlja se na teret krivično djelo podstrekivanje na ubistvo, a kako saznajemo, motiv je koristoljublje.

Bili u sukobu

Za likvidaciju brata Rasim je angažirao mafiju s područja Hercegovačko–neretvanskog kantona. Iz Federalne uprave policije saopćeno je da su ubice trebale napraviti invalidom Bajanovog sina Nevresa, mada je, kako nam je kazao izvor iz istrage, tražena i njegova likvidacija. 

Braća Demirović u Bihaću su poznata po velikom biznisu s otkupom sekundarnih sirovina. Među petoricom braće najimućniji je upravo Bajan, koji posjeduje nekoliko kuća i skupocjenih automobila.

Rasim je zbog toga bio ljubomoran na Bajana, zbog čega su godinama bili u sukobu. 

Na ispitivanju

U slučaj su se umiješali istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, koji su o svemu obavijestili Federalnu upravu policije. Istražitelji FUP-a presreli su razgovore Demirovića i hercegovačke mafije te osujetili pakleni plan 55-godišnjaka.

Rasim Demirović će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Izvršeni pretresi

Nakon hapšenja Rasima Demirovića, izvršeni su pretresi stambenih objekata i vozila na dvije lokacije na području Bihaća koje koristi. Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobitela s pripadajućim SIM karticama, računarskoj opremi, oružju, municiji i drugim predmetima koji su korišteni za pripremanje izvršenja krivičnog djela. 

Komentari

NA VRH