SARAJEVO Nakon što je okončana opsežna istraga

Potvrđena optužnica protiv svodničke grupe, među njima i policajac

Optuženi Ramel Jusufi, Nejra Jusufović, Emir Šušić, Alen Krtičić i Fahrudin Hajdarbašić

Piše: Ad. A / Avaz.ba

Privođenje optuženog

Foto: Avaz


Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Ramela Jusufija, Nejre Jusufović, Emira Šušića, Alena Krtičića i Fahrudina Hajdarbašića.

Ramel Jusufi, Nejra Jusufović, Emir Šušić i Alen Krtičić optuženi su za krivična djela navođenje na prostituciju, organizirana trgovina ljudima, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je Jusufi optužen i za krivično djelo lihvarstvo. Fahrudin Hajdarbašić optužen je za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Prema navodima iz optužnice, Ramel Jusufi i Nejra Jusufović terete se da su od 2017. do aprila 2019. godine organizirali grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga. Organiziranoj grupi koja se bavila i trgovinom narkoticima, pripadali su i optuženi Emir Šušić i Alen Krtičić. Fahrudin Hajdarbašić optužen je da je, kao uposlenik u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, imao informacije kuda se kreću policijske patrole te da ih je dojavljivao članovima grupe kako ne bi bili uhvaćeni u krivičnom djelu.

Inače, postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS je, uz optužnicu, predložila Sudu produženje pritvora optuženima Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću i Alenu Krtičiću. 

NA VRH

Komentari