ŠOKANTNO Nakon fudbalske utakmice u Oštroj Luci kod Orašja

Nokautirao sudiju zbog penala

Hajrudin Fazlić, fudbalski sudija, zadobio posjekotinu iznad oka

B. C. / Avaz.ba

Fazlić: Izvukao deblji kraj

Foto: Facebook


Fudbalski sudija Hajrudin Fazlić (26) iz Kerepa kod Gradačca fizički je napadnut nakon prvenstvene utakmice Prve kantonalne lige Posavine u Oštroj Luci, u kojoj su igrali domaća ekipa NK 19. srpanj i gostujući Hajduk iz Orašja.

Incident je u utorak poslije podne prijavljen lokalnoj policiji u Orašju.

Podnio prijavu

- U Policijsku stanicu u Orašju je došao H. F. i prijavio krivično djelo nanošenje lake tjelesne povrede. U prijavi je naveo da ga je jedan od fudbalera oraškog Hajduka udario zatvorenom šakom u predjelu lijevog oka i jagodične kosti, usljed čega je zadobio posjekotinu. Sudija je zatražio pomoć dežurnog ljekara Doma zdravlja u Orašju, koji mu je nakon pregleda utvrdio da je njegova povreda laka. Mi ćemo u policiji poduzeti zakonom predviđene mjere protiv osobe koja je fizički napala djelioca pravde na ovoj utakmici - kažu iz policije.

  • Haos na kraju utakmice između NK 19. srpanj i Hajduka iz Orašja

    Haos na kraju utakmice između NK 19. srpanj i Hajduka iz Orašja

    Foto: Facebook


I delegat na istoj utakmici Juro Ilić iz Odžaka napisao je u izvještaju s utakmice da su nogometaši gostujućeg kluba nakon utakmice fizički napali glavnog sudiju Fazlića.

Nadoknada vremena

Do napada na sudiju je došlo zbog nezadovoljstva gostujuće ekipe njegovim suđenjem, jer su sve do 88. minute utakmice vodili sa 1:0 da bi u spomenutoj minuti glavni sudija svirao penal za domaćina, koji je u pogodak pretvorio Ivan Brašnić.

Domaćin je do pobjede došao u trećoj minuti sudijske nadoknade golom Kobaša. Nakon toga je došlo do nemilih scena u kojima je deblji kraj izvukao glavni sudija utakmice.

Protiv igrača koji je napao sudiju Fazlića, slijedi istraga, a o svemu je obaviješteno i Kantonalno tužilaštvo iz Orašja.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na