UŽAS

Majka monstrum novorođenče bacila u septičku jamu

Prvo dijete joj se ugušilo dok je pilo mlijeko

Porodica Nikolić. Facebook

I. K. / Avaz.ba

4.12.2019

Dvadesetpetogodišnja Sabrina Nikolić iz Sonte kod Apatina uhapšena je nakon što je otkriveno da je tek rođenog dječaka bacila u improviziranu septičku jamu.

Nakon što je beba zaplakala, Sabrina se onesvijestila. Kada je nakon nekog vremena došla sebi, beba više nije davala znake života. Nije se mrdala, nije plakala. Sabrina je tada uzela deku, umotala bebu, iskopala rupu pored septičke jame u dvorištu i kroz nju bacila bebu, prenosi "Kurir". 

Tijelo bebe pronađeno je u dvorištu kuće u Pionirskoj ulici. Sabrinin muž vratio se iz Mađarske, gdje radi, i kada je vidio da se žena porodila, a bebe nema, pozvao je policiju. Leš bebe  pronađen je u improviziranoj septičkoj jami, nastaloj od starog bunara. Budući da je na bunaru teška betonska ploča, porodilja je iskopala rupu pored i u nju ubacila dijete.






Porodica Nikolić. Facebook

Inače, ovo nije jedina tragedija koja je zadesila ovu porodicu, pišu srbijanski mediji. Prije manje od dva mjeseca, izgubili su jednoipogodišnjeg sina Stefana. U trenutku kada je mališanu pozlilo u porodičnom domu, pored njega je bila tada trudna majka Sabrina N.

Dječak je sjedio pored majke i pio mlijeko iz flašice. Međutim, u jednom momentu se zagrcnuo i počeo da se guši. Majka je skočila, pokušala da mu pomogne, ali je dječaku mlijeko krenulo na nos i usta. Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt djeteta. Otac djeteta ni tada nije bio kod kuće, već u Mađarskoj, na poslu.

Riječ je kako navode mediji o porodici slabijeg materijalnog stanja, koja maltene živi od socijalne pomoći. Kristijan je radio u Mađarskoj, a Sabrina je s tri sina ostala kući. Mali Stefan je bio najmlađi. Njegova starija braća imaju tri i četiri godine.

Obdukcija je pokazala da je dječak preminuo od posljedica bolesti crijeva, na koju, do tog tragičnog dana, ništa nije ukazivalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.