ZENICA Nakon pretresa i oduzimanja droge

Epilog akcije “Mreža 3”: Tužilaštvo ZDK zatražilo pritvor za 15 dilera

Prijedlozi za pritvor upućeni za G. H., B. R., A. S., E. L., M. M., A. H., E. L., A. M., R. H., M. A., T. Z., S. M., S. O., A. A. i A .M.

D. Pa. / Avaz.ba

Sa privođenja osumnjičenih

Foto: Avaz


Nakon što je jučer u okviru akcije “Mreža 3” uhapšeno 20 dilera iz Zavidovića, Maglaja i Tešnja, Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uputilo je prijedlog za određivanje pritvora za 15 osoba. 

Prema riječima Mirne Poljac, portparola Tužilaštva ZDK, uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

- Prijedlozi za pritvor upućeni su za G. H., B. R., A. S., E. L., M. M., A. H., E. L., A. M., R. H., M. A., T. Z., S. M., S. O., A. A. i A. M. - kaže Poljac.

Ističe da je prijedlog za pritvor upućen zato što postoji bojazan da će osumnjičeni uništiti ili sakriti tragove važne za krivični postupak i zato što postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike.

Pritvor je zatražen i zato što postoji bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža.

Odluku će donijeti sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Zavidovićima i Tešnju.

Više o temi MUP ZDK

ZABRINJAVAJUĆE
Akcija MUP-a ZDK: Uhapšeno 25 pijanih vozača
NA VRH

Podijeli članak na