NA LICU MJESTA Raščišćena šuta u Šepku

Pogledajte šta je ostalo od benzinske pumpe nakon strahovite eksplozije

Tačan uzrok nemilog događaja, iza kojeg su ostali krš i lom, još se utvrđuje

Z. Kuljić / Avaz.ba

Ostaci materijala od benzinske pumpe „Nešković“ u Šepku kod Zvornika, na kojoj je u eksploziji plina stradao Zoran Avramović (49) iz Loznice, a osam osoba povrijeđeno, raščišćen je.  

Tačan uzrok nemilog događaja, iza kojeg su ostali krš i lom, još se utvrđuje. Kako su saopćili iz tuzlanske bolnice, zdravstveno stanje povrijeđenog radnika koji je primljen nakon eksplozije je nepromijenjeno.

- Zdravstveno stanje pacijenta koji je primljen nakon eksplozije je nepromijenjeno. On se nalazi na Klinici za anesteziologiju i reanimaciju na intenzivnoj terapiji, priključen je na aparate za disanje. Pacijent je primljen s povredama glave, grudnog koša, opekotinama i nalazi se u izuzetno teškom stanju – saopćili su iz UKC-a Tuzla.

Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik, kazao je da policija, u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Bijeljina, nastavlja istragu.

- Tokom rada na licu mjesta pronađeni su neki tragovi i predmeti koji će poslužiti u daljnjoj istrazi u vezi s ovim događajem. Rad na ovom slučaju traje, jer su, osim benzinske pumpe, oštećeni i drugi stambeno-poslovni objekti, nakon čega će biti poznati detalji zašto je došlo do eksplozije i utvrditi nastala materijalna šteta – rekao je Bobar.

Mediji su se već bavili analizom i slijedom događaja prije same eksplozije, ali i dalje je neshvatljivo da niko nije obavijestio nadležne o curenju plina i azota, niti je probao da zaustavi saobraćaj. U razgovoru s ljudima koji su prošli tim dijelom magistralnog puta prije eksplozije saznali smo da su mislili da je u pitanju magla, ali im je bilo nejasno šta ljudi fotografiraju.

- Prošao sam pored pumpe desetak minuta prije eksplozije. Mislio sam da je u pitanju magla. Iznenadilo me da su mnogi stajali i fotografirali. Kada sam stigao u Loznicu, čuo sam eksploziju – ispričao nam je naš sagovornik.

Benzinska pumpa nalazi se pedesetak metara od graničnog prijelaza Šepak te ostaje nelogično kako zaposleni na prijelazu nisu obavijestili lokalnu policiju ili vatrogasce ukoliko su primijetili da se nešto neobično dešava u njihovoj blizini.

NA VRH

Podijeli članak na