VELIKA POTRAGA

Hoće li Malčanski berberin pasti posljednjeg dana u ovoj godini

Jake policijske snage fokusirane su na tri sela gdje je posljednji put viđen - Malča, Jasenovik i Pasjača

Potraga ušla u 12. dan. Telegraf.rs

Avaz.ba / Telegraf.rs

31.12.2019

Intenzivna potraga za Ninoslavom Jovanovićem (46), Malčanskim berberinom, koji je oteo Moniku Karimanović (12), ušla je u 12. dan.

Jake policijske snage fokusirane su na tri sela gdje je posljednji put viđen - Malča, Jasenovik i Pasjača. Pretražuje se svaki kutak ovih sela. Mještani konstantno prilaze pripadnicima Žandarmerije i pružaju im informacije gdje bi mogao biti, gdje su eventualno viđeni on ili tragovi koji bi doveli do njega.

Jovanović je malu Moniku iz Suvog Dola kod Niša oteo u petak, 20. decembra 2019. godine, kada je ujutro krenula u školu, i to na prevaru.

Rekao joj je da mu treba škola, ali da ne zna gdje je. Zamolio je da uđe u vozilo s njim i odvede ga do škole u kojoj, navodno, radi. Djevojčica je ušla u automobil, i od tog trenutka pa sve do nedjelje, 29. decembra, ona je bila u rukama otmičara.

Pronađena je u nedjelju, u kasnim poslijepodnevnim satima, u selu Pasjača, u kući Nišlije Emila Živića, koji je sa sinom svratio da obiđe svoj posjed.

Tada je Malčanski berberin iskočio kroz prozor i pobjegao. Monika je ostala u kući, gdje je pronađena i oslobođena pošto je došla policija.

Monika se trenutno nalazi u Kliničkom centru u Nišu, gdje se oporavlja.

Njen otac Robert, pošto je posjetio jučer u bolnici, rekao je za srbijanske medije da je ona rastrojena, ali da se oporavlja. Kako je rekao, njegova kćerka je ošišana, nema kose i ima ogrebotine po rukama i nogama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.