NOVA SAZNANJA

Nakon smaknuća u Splitu cure informacije: Ubica imao više krivičnih prijava

Policija je danas na pres-konferenciji kazala kako su privedene ukupno četiri osobe

Filip Zavadlav. Facebook

Avaz.ba / Index. hr

12.1.2020

Policija je danas u 11 sati održala pres-konferenciju, na kojoj je otkrila detalje jučerašnjeg brutalnog smaknuća u Splitu. Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Paić i Boban preminuli su na mjestu, dok je Torlak preminuo navečer u bolnici. Paić i Torlak su stari poznanici policije. 

Za njihovo ubistvo osumnjičen je Filip Zavadlav, koji je, inače, pomorac. Zavadlav je, navodno, ubio trojicu muškaraca, jer su mu maltretirali brata. U svom pohodu koristio je "kalašnjikov".

Policija je danas na pres-konferenciji kazala kako su privedene ukupno četiri osobe, uz osumnjičenog, još tri osobe, koje se ne dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela, ali imaju saznanja o tome šta se događalo.

Kazali su kako sve osobe koje se spominju u slučaju, imaju na desetke prekršajnih i krivičnih prijava.

- Sve osobe koje se dovode u vezu sa slučajem, policija je već gonila za brojna prekršajna i krivična djela na više osnova. I za nasilje, i za drogu, i za prijetnje, ali nije bilo međusobnih prijava prijetnji. Dakle, nije bilo prijava da bi počinilac prijetio ubijenima ili ubijeni počiniocu - rekli su na pres-konferenciji.

O krivičnim prijavama koje je imao počinilac, na pres-konferenciji rečeno je jedino da nisu bile u vezi s drogom. Za šta je tačno krivično prijavljivan, o tome nisu željeli govoriti.

Kako Index.hr neslužbeno saznaje, ubicu je policija ranije evidentirala kao počinioca krivičnih djela prijetnje, imovinskih krivičnih djela te za nasilje u porodici, ali i kao žrtvu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.