ISPOVIJEST Etel Zavadlav javila se hrvatskim medijima

Majka trostrukog ubice: Filip je govorio da će se ubiti

Svjesna je podrške koju deseci hiljada građana pružaju njezinom sinu unatoč činjenici što je riječ o trostrukom ubojici

Avaz.ba / Jutarnje vijesti

Filip Zavadlav

Foto: Agencije


- Filip je moj sin, a ja sam daleko. Trenutno sam u Austriji jer tu radim već neko vrijeme. Totalno sam izvan sebe. O strašnoj vijesti doznala sam slučajno preko interneta i od tada ne prestajem piti tablete za smirenje. Ne mogu se skoncentrirati uopće na ništa. Jesam li ljuta zbog svega? Ne, nisam ljuta nego zabrinuta jer on od straha nije spavao 20-ak dana u komadu. I zločin je napravio rastrojen. Mladići koje je ubio maltretirali su ga i upadali mu u stan po noći i prijetili mu nožem. Uzeli su mu sav novac koji je imao pa mu je hitno trebao novi ukrcaj na brod, jer nije imao ni za hranu. Smršavio je osam kilograma u mjesec dana. Na brod se trebao ukrcati ove sedmice - rekla je za „Jutarnji list“ Etel Zavadlav, majka 25-godišnjeg splitskog ubice Filipa, naglašavajući kako “njezinom sinu treba ljekarska pomoć, a ne zatvor. 

Svjesna podrške

Svjesna je podrške koju deseci hiljada građana pružaju njezinom sinu unatoč činjenici što je riječ o trostrukom ubojici, ali roditeljsku ljutnju i bijes prema samom zločinačkom činu koji ledi krv u žilama ne pokazuje, no ukazuje na splet loših odluka. Posljednji put ga je čula par sati prije hapšenja. Zvučao joj je zbrkano te joj je ponavljao: “Dođi, dođi, dođi što prije.”

Na pitanje je li Filip dao naslutiti da bi mogao učiniti nešto loše, majka osumnjičenog trostrukog ubice kaže da takav scenarij nije nikome ni približno spominjao.

  • Filip Zavadlav

    Filip Zavadlav

    Foto: Agencije


- Tog dana kad je bilo ubistvo, htio je otići u bolnicu na hitni psihijatrijski prijem. Spominjao je samoubistvo, bacanje pod voz i slično, ali nikada ovakav užasan ishod. Otac ga je spriječio u odlasku u bolnicu jer je smatrao da se poslije toga neće moći nigdje zaposliti. A policiji se Filip nije nikad obratio za pomoć, jer ionako ne bi bilo svrhe. Maltretiran je zbog navodnih dugova dvije godine mlađeg brata kojeg su svako malo tukli te mu nabili ogromne kamate na dugovanje. Da bi na kraju došli na Filipova vrata u iznajmljeni stan gdje je živio sam - otkrila je još Filipova majka dodajući da ne zna odakle sinu oružje kao niti gdje se trenutno nalazi mlađi sin.

Krađa iz crkve

Na upit kako komentira Filipovu kriminalnu prošlost pa i osuđujuću uvjetnu presudu prema kojoj je “ona čuvala stražu dok je njezin sin Filip 2014. godine krao iz Kršćanske proročanske crkve Maranatha iz koje je ukrao 11.000 kuna (oko 3.000 KM) vrijedne predmete”, Etel pojašnjava “da se pišu bezvezarije pa i da je nju sin tukao, ali da je to apsolutna laž”.

NA VRH

Podijeli članak na