BRČKO

Nezakonitim uvozom i prodajom polovnih automobila zaradili 70.000 KM

Optuženi Predrag M., Milica S. te Admir A. i Jelena S.

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH vodi istragu. Arhiv

B. C.

22.1.2020

Nakon što su protiv Predraga M. iz Brčkog i Milice S. iz Bijeljine podignute optužnice za nedozvoljenu trgovinu, kojima se terete za stjecanje imovinske koristi od skoro 40.000 KM, Tužilaštvo Brčko distrikta BiH nastavilo je procesuiranje nedozvoljene trgovine automobilima na tom području.


 

Predviđena kazna zatvora

Kao rezultat većeg broja povezanih istraga, Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnice i protiv Admira A. i Jelene S. iz ovog grada, koje tereti da su iz inozemstva, bez ovlaštenja za trgovinu, uvezli veći broj putničkih motornih vozila i prodali ih domaćim kupcima.

Admir A. (37) optužen je da je uvozom i prodajom osam polovnih automobila različitih marki ostvario imovinsku korist od skoro 9.000 KM, a Jelena S. da je na istovjetan način, uvozom i prodajom 11 vozila, ostvarila imovinsku korist od skoro 20.000 KM.

 

Grafički prikaz detalja iz optužnice. Tužilaštvo BDBiH

Tužilaštvo ih, kao i ranije optužene, tereti da su, neovlašteno se baveći trgovinom u većem obimu radi prodaje, nabavili robu opće potrošnje u vrijednosti koja prelazi deset hiljada KM. S tim u vezi, svih četvero procesuiranih optuženo je za krivično djelo nedozvoljena trgovina sa propisanom kaznom zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine.


Oduzimanje imovinske koristi

Tužilaštvo je predložilo da se od svakoga od njih oduzme ostvarena imovinska korist, koja s novim podignutim optužnicama iznosi skoro 70.000 KM ukupno. Nakon prosljeđivanja Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH, sve su optužnice u fazi prethodnog saslušanja u cijelosti potvrđene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.