NJEMAČKA

Novi detalji ubistva Bosanca u Berlinu: Bio je to automobil od 40.000 eura

Šerif je radio je kao prodavač automobila

Policija ispred lokala gdje je nađeno tijelo. Berliner Kurier

Piše: B. C. / Avaz.ba

22.1.2020

Spor oko polovnog automobila koštao je života državljanina BiH Šerifa G. (44) u njemačkom Blankenfeldeu (okrug Teltow-Fläming), nedaleko od Berlina, pišu njemački mediji. Šerif koji je radio je kao prodavač automobila u Teltow, život je izgubio u sporu oko polovnog automobila.  

Pozvao policiju

U ponedjeljak malo iza 11 sati policija je primila poziv. Na drugom kraju linije bio je Bernd Scherler (Bernd Širler), 59-godišnji vlasnik obližnjeg lokala brze hrane, koji je obavijestio policiju da je počinio ubistvo u samoodbrani. 

Nekoliko patrolnih automobila odvezlo se do kuće na Dorfstrasseu. Bernd je dočekao je na vratima službenike i odveo ih u podrum svoje kuće. Tamo je policija otkrila tijelo državljanina BiH Šerifa G. Bilo je očigledno da žrtva ubijena vatrenim oružjem.

Dok su policajci ispitivali Bernda, na parkiralištu nasuprot kuće i poslovne zone okupilo se nekoliko Bosanaca koji su u rodbinskim vezama s ubijenim Šerifom.

Velike policijske snage su osiguravale mjesto zločina, dok je osumnjičeni odveden u Potsdam na ispitivanje. Policajci naoružani automatskim puškama imali su problema da smire ogorčene rođake, no tenzije su popustile poslijepodne.

Bosanci se okupili na mjestu zločina. Berliner Kurier

Pregovori o prodaji

Istražitelji nisu komentirali motiv ubistva. Na mjesta zločina rečeno je da je Šerif tokom vikenda u lokalu brze hrane sreo Bernda kako bi pregovarali o prodaji automobila. Rođaci su Šerifa posljednji put vidjeli u subotu.

- Nismo imali pojma gdje je. Trag mu se izgubio ispred kuće Bernda s kojim je proveo vikend, pregovarali su o auto dogovoru. Bio je to automobil za 40.000 eura- kazao jedan od okupljenih.

Iza Šerifa su ostali supruga i dvoje djece.

Ubica i nastradali. Berliner Kurier

Odranije poznat policiji

Osumnjičeni Bernd Scherler se pojavljivao na stranicama crne hronike u lokalnim medijima. U maju 2017. godine automobil VW Polo je uletio u njegov lokal, u trenutku kada je Bernd bio u svojoj kući. On je govorio o smišljenom pokušaju ubistva, no istraga je pokazala da je riječ o saobraćajnoj nesreći. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.