TRAGEDIJA

Ubijen poljoprivrednik, čoban među osumnjičenima

Zdravko Bosančić pronađen je mrtav u svojoj kući

PU Mrkonjić Grad. Avaz

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

27.1.2020

Zdravko Bosančić (87) iz sela Gornje Ratkovo kod Ribnika pronađen je mrtav u svojoj kući i sumnja se da je ubijen. Zbog sumnje da je počinio zločin, uhapšen je jedan muškarac nad kojim je u toku kriminalistička obrada. 

Kako saznaje "Avaz", Bosančić se bavio poljoprivredom i stočarstvom, vlasnik je velikog imanja i stada ovaca. Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji sumnjaju da ga je ubio jedan od čobana koji su kod njega bili zaposleni.


PU Mrkonjić Grad. Avaz

Portparol Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Maja Đaković-Vidović potvrdila je da je pronađeno tijelo Bosančića te da su uviđaj izvršili dežurna tužiteljica Žana Bojić i službenici PU Mrkonjić-Grad, u prisustvu ljekara sudske medicine.

- Dežurna tužiteljica je naložila da se poduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti pronalaska tijela, a naložena je i obdukcija tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske. Jedna osoba je uhapšena i nad njom je u toku kriminalistička obrada - rekla je Đaković-Vidović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.