NA LICU MJESTA Pričinjena velika materijalna šteta

Vatra progutala kuću kod Bijeljine: Porodica Cvjetković ostala bez krova nad glavom

Porodica Cvjetković, osim toga što ima dvije invalidne kćerke, doživjela je prije nekoliko godina još jednu tragediju

Lj. Lj. / Avaz.ba

Požar koji je sinoć oko 21 sat izbio na spratu kuće u Dvorovima kod Bijeljine, a u kojoj živi Spasenija Cvjetković sa svojom kćerkom Majom (28), progutao je sve što se nalazilo u nekoliko prostorija porodične kuće. 

Na mjestu požara zatekli smo električare koji su isključivali struju na jednom objektu i prebacivali električni vod na drugu kuću. U kući i u okolini osjeti se na sve strane miris gareži.

Spasenija kaže da je požar buknuo negdje oko 20:30 sati.

- Kćerka Maja je pekla krofne na šporetu. Zaboravila je isključiti ringlu, a ostalo je i ulje u tavi. Bila sam u drugoj kući, sa starijom kćerkom, koja živi odvojeno sa svojom porodicom. Gledala sam seriju, kad sam istrčala, vidjela sam varnice na krovu. Odmah smo pozvali vatrogasce i električare da isključe struju. To je trajalo dvadesetak i više minuta. Vatra je potpuno uništila namještaj i pokućstvo. Šta da vam kažem, važno nam je da je živa glava na ramenu. Šteta je procijenjena na više od 15.000 KM. Sami ne možemo ovo sanirati - kaže Spasenija Cvjetković.

Porodica Cvjetković, osim toga što ima dvije invalidne kćerke, doživjela je prije nekoliko godina još jednu tragediju. Spasenijin muž je izvršio samoubistvo. Ovoj porodici će, očigledno, trebati pomoć i lokalne zajednice da sanira štetu od požara koji im je uništio, praktično, kompletan stambeni objekt u kome su živjele majka i kćerka invalid.

Više o:

Bijeljina Dvorovi
NA VRH

Podijeli članak na