AKCIJA LIM 2

Narkodileru pozlilo u sudnici

Admir Vrtić, koji je teški ovisnik o drogama, odveden u Centar za odvikavanje

Zatražen pritvor za deset uhapšenih. Avaz

Piše: B. C. / Avaz.ba

31.1.2020

Admiru Vrtiću, koji je s ostalim narkodilerima uhapšen u akciji FUP-a “Lim 2”, danas je u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu prilikom razmatranja prijedloga za pritvor naglo pozlilo te je bio izveden.

- On je teški ovisnik. Kada su ga uhapsili, stalno je povraćao pa je dva puta morala intervenirati Hitna pomoć - kazao nam je njegov branilac, advokat Senad Kreho.



Uhapšeni u akciji FUP-a "Lim 2". FUP

Kreho nam je potvrdio da će Admir Vrtić i još jedan osumnjičeni, po naredbi sutkinje Sanele Rondić, biti upućeni u Centar za odvikavanje na Crnom Vrhu i u Hadžićima.

Na sjednici su tužiteljice Maja Pašić i Šejla Herceglija zatražile da se za 10 osumnjičenih odredi mjera pritvora, a za još četvoricu mjere zabrane.

Predloženo je da pritvor bude određen Mirzi Baličeviću, Edinu i Admiru Vrtiću, Enveru i Harisu Musiću, Asimu Avdiću, Mirnesu Bublinu, Dževadu Hubijeru, Semiru Humiću i Elmiru Rožajcu zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utječu na svjedoke i prikriju dokaze, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemiravanja javnosti.


Preprodavali narkotike. Avaz

Asmiru Baždaru, Izudinu Borovini, Admiru Mujezinoviću i Nadimu Dževlanu predložena je mjera zabrane sastajanja s osumnjičenima i svjedocima te naloženo povremeno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Advokat Omar Mehmedbašić, branilac Mirze Baličevca, rekao je da nema dokaza da se radilo o organiziranoj grupi, nego o pojedinačnim incidentima. I drugi branioci su se usprotivili prijedlogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.