SAZNAJEMO

Beriz Kabilović nije nudio 2 miliona KM za odbranu sa slobode

Uhapšen sredinom decembra prošle godine u velikoj policijskoj akciji

Beriz Kabilović. Avaz

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

3.2.2020

Advokat Bakir Hećimović, koji brani Beriza Kabilovića, u izjavi za „Avaz“ naveo je da nisu tačne špekulacije koje su se proširile proteklih dana o tome da njegov branjenik nudi čak 2 miliona KM kaucije za odbranu sa slobode.  

- Nije tačna informacija da smo moj branjenik i ja ponudili kauciju u zamjenu za mjeru pritvora, iz razloga što je, u odnosu na Beriza Kabilovića, mjera pritvora produžena zbog bojazni od ponavljanja krivičnih djela i uznemiravanja javnosti u vezi s ovim predmetom. Osim toga, ovoj odbrani je jasno da se kaucija može ponuditi u situaciji kada pritvor egzistira zbog opasnosti od bijega, a koji kao razlog za određivanje mjere pritvora ne stoji u odnosu na mog branjenika – pojasnio je Hećimović.



Kabilović s pištoljem. Avaz

U akciji „Scarface“, podsjećamo, uhapšeni su Beriz Kabilović i njegova kriminalna grupa. Osim Kabilovića, pritvor je produžen i Selveru Salimoviću, Adnanu Požegiću, Muji Mandžiću, Ammaru Adroviću, Amiru Lisičiću, Ameru Beganoviću Hajdareviću, Adisu Šahinagiću, Semiru Mustafi, Admiru Trumiću i Erminu Trumiću.

Spomenuti su uhapšeni sredinom decembra prošle godine u velikoj policijskoj akciji, a osumnjičeni su da su u periodu od 2014. do decembra 2019. u kriminalnoj organizaciji počinili niz krivičnih djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.