SRBIJA

Obračun u Nišu: Jedan mladić uboden nožem, drugi dobio udarac palicom u glavu

Hitnu pomoć pozvali su prolaznici, pa je P. M. zbrinut u niškom Kliničkom centru, gdje mu je stanje stabilizirano

Policija traga za P. V.. Ilustracija

Avaz.ba / Telegraf.rs

3.2.2020

Mladić iz Niša P. M. (18) teško je povrijeđen u obračunu koji se sinoć dogodio na Trgu učitelja Tase u Nišu kada ga je, poslije svađe, nožem udario u grudi njegov vršnjak P. V. 

U istom sukobu lakše je povrijeđen L. K., koji je dobio udarac palicom u glavu.

Kako pišu srbijanski mediji, do tuče koja je kulminirala potezanjem noža došlo je oko 23:30 sati kada se na unaprijed dogovorenom mjestu srelo više mladića iz dvije sukobljene grupe.

- Navodno je trebalo da razriješe razmirice koje imaju odranije, ali ne samo što se nisu izmirili nego su se odmah zakačili. Obračun je započeo jedan 17-godišnjak, prijatelj P. V., koji je palicom udario u glavu L. K., a kada je zamahnuo prema P. M., on je uspio da se odbrani. Tada je P. V. izvadio nož i P. M. udario u lijevu stranu grudi nanijevši mu tešku povredu opasnu po život u vidu proboja plućne maramice – kaže izvor srbijanskih medija.


Policija traga za P. V.. Ilustracija

Hitnu pomoć pozvali su prolaznici, pa je P. M. zbrinut u niškom Kliničkom centru, gdje mu je stanje stabilizirano. Intenzivno se traga za P. V., ali on za sada izmiče organima gonjenja.

P. V. je u sličnom sukobu učestvovao i u februaru 2017. godine, kada je u, također, zakazanoj tuči kod škole "Duško Radović" nožem u grudi teško povrijeđen tada petnaestogodišnji D. S.

Zbog pokušaja ubistva tada je uhapšen 17-godišnji B. Đ., dok je protiv P. V. i još dvojice tinejdžera podnesena krivična prijava za nasilničko ponašanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.