VIŠE UZROKA

Sedam osoba osumnjičeno za izazivanje požara u općini Prozor-Rama

Policijska stanica podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanje opće opasnosti

Izazvali više požara. Fena

Fena

2.5.2020

Policijska stanica Prozor-Rama podnijela je Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanje opće opasnosti protiv sedam osoba zbog osnova sumnje da su tokom aprila namjerno izazvale više požara na području općine Prozor-Rama.

Policija je rasvijetlila i otkrili više uzroka i počinilaca požara pa je tako protiv osobe inicijala Š. M. (1969.) iz Heldova podnesena prijava zbog izazivanja požara u mjestu Heldovi, saopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Za osobu inicijala A. Dž. (1998) iz Ustirama postoji, također, osnovana sumnja da je namjerno izazvala požar u mjestu Ustirama, koji se raširio po okolnom mjestima, izazvavši materijalnu štetu na katoličkom groblju i opasnost po imovinu većeg opsega.


Pričinili veću materijalnu štetu. Ilustracija

Osoba inicijala M. Dž. (1984.) iz Grevića tereti se da je 7. aprila namjerno izazvala požar koji se raširio po mjestu, dok su dvije osobe inicijala E. H. (1971.) i K. H. (1964.) iz Blace osumnjičene da su 9. aprila namjerno izazvale požar u mjestu Dobroša. 

Osumnječene su i dvije osobe iz Prozora F. Š. (1976.) i M. Š. (1981.) zbog osnovane sumnje da su 10. aprila u mjestu Ščipe prilikom čišćenja korova izazvali požar koji se raširio po okolnim mjestima i pričinio veću materijalnu štetu, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.