MUP RS

Zeničanin i Šipovljanin dilali drogu

Oduzeti marihuana, spid, ekstazi i mobitel

Oduzeta droga. PU Mrkonjić-Grad

Avaz.ba

13.5.2020

Zeničanin D. M. i D. K. iz Šipova uhapšeni su jučer na području općine Jezero zbog sumnje da su dilali drogu. 

Mrkonjićka policija je jučer oko 20:45 sati, u mjestu Ljoljići kod Jezera, kontrolirala Opel Corsu, kojom je upravljao D. M. iz Zenice.

- Budući da je D. M odavao sumnju na prisustvo droga u organizmu, isti je podvrgnut testiranju, gdje je i potvrđeno prisustvo opojnih droga. Operativnim provjerama za D. M. utvrđeno je da se može dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droga, zajedno sa D. K. iz Šipova - saopćeno je iz Policijske uprave Mrkonjić-Grad.

Na osnovu usmene naredbe Osnovnog suda Mrkonjić-Grad izvršen je pretres automobila koji koristi osumnjičeni D. M. i porodične kuće, pomoćnih objekata te vozila koje koristi D. K.


Oduzeta droga. PU Mrkonjić Grad

- Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 13 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na drogu marihuanu, oko 19 grama praškaste bijele materije koja asocira na spid, sedam tableta ekstazija, 37 sjemenki marihuane, metalna kutija sa ostacima zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu i mobitel. Pronađeni predmeti su izuzeti i poslužit će kao dokaz u krivičnom postupku - naveli su iz Policijske uprave Mrkonjić-Grad.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade puste na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo i podnese zahtjev za počinjeni prekršaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.