SJEDINJENE DRŽAVE

Otac Dženana Čamovića: Žao mi je što se ovo dogodilo

Dženan Čamović je napao nožem policajca i ranio ga u vrat tokom patrole u Bruklinu

Dženan Čamović. TheSun

Avaz.ba

8.6.2020

Agent njujorškog ogranka Federalnog Istražnog Odbora, FBI, Edrien Senatore (Adrienne) je potvrdila za Glas Amerike da odjel Federalnog istražnog biroa za terorizam, trenutno istražuje sve raspoložive informacije i prošlost 20-godišnjeg Dženana Čamovića, koje bi razjasnile da li je napad koji je 20-godišnji Čamović izveo na njujorškog policajca, bio motiviran terorizmom, te da li je on imao ikave veze sa ISIL-om ili nekom drugom terorističkom grupom.

Otac muškarca iz Bruklina koji je optužen da je nožem ubo policajca u vrat, prije nego što su ga policajci upucali, se izvinio zbog postupka svog sina.

- Žao mi je što se ovo dešava - kazao je otac Dženana Čamovića za "Daily News", koji nije htio govoriti o krvavom prizoru koji je u srijedu navečer izazvao njegov sin.

On je još dodao da je sve već rekao policiji.

- Ako želite znati šta imam reći, obratite se policiji - kazao je otac napadača, prenosi isti izvor.

Dženan Čamović je napao nožem policajca i ranio ga u vrat tokom patrole u Bruklinu u srijedu navečer, 3. juna.


Nož sa kojim je Dženan napao policajca. Nydailynews

Policajcu su u pomoć priskočila dvojica njegovih kolega, i na Čamovića, je otvorena vatra, pri čemu je on teško ranjen, dobivši osam prostrijelnih rana, i prema posljednjim informacijama, nalazi se u kritičnom stanju.

Trojica policajaca, uključujući napadnutog, su izvan životne opasnosti.

Njujorški gradonačelnik Bil de Blazio (Bill de Blasio) je napad nazvao uzašnim i bolnim, dodajući da se radilo, kako je naglasio, “o apsolutno ničim izazvanim napadu”. De Blazio je rekao da je napadnuti policajac imigrant sa Haitija, a dvojica njegovih kolega djeca imigranata.

Napadač Dženan Čamovic je također imigrant, iako Glas Amerike nije još uspio potvrditi da li je porijeklom iz BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.