SRBIJA

Otkriveni novi detalji zločina iza kojeg stoji pomahnitali ljubavnik

Nakon što je lišio života Natašu, pomahnitali ljubavnik je nanio je sebi nožem više ubodnih rana u predjelu vratne vene i arterije, usljed čega je preminuo

Jezivom zločinu prethodio je ljubavni trougao. Facebook

Avaz.ba / Blic.rs

12.6.2020

Dvostruko ubistvo i samoubistvo koje se 1. juna dogodilo u Surduličkom romskom naselju, nakon obdukcije pokazalo je nove detalje. U Tužilaštvu je potvrđeno da je ubica najprije udario kolima bračni par, a onda ženi nanio smrtonosne povrede nožem, da bi zatim izvršio samoubistvo.

Obdukcijom i analizom snimaka sa kamera fudbalskog kluba “Radnik” u Surdulici, utvrđeno je da je pokojni Dragoslav Ajdić najprije svojim vozilom marke Opel Zafira udario bračni par Safeta Sinanovića i Natašu M. usljed čega je od zadobijenih povreda na licu mjesta preminuo Sinanović.

Obdukcija je pokazala da je muškarac preminuo usljed prestanka srčanog rada i disanja prouzrokovanih obimnim i višestrukim povredama grudnog koša, dok je Nataša M. preminula usljed povreda nanesenih nožem u predjelu vratne vene i arterije koje joj je nanio Dragoslav.

Nakon što je lišio života Natašu, pomahnitali ljubavnik je nanio je sebi nožem više ubodnih rana u predjelu vratne vene i arterije, usljed čega je preminuo na licu mjesta.

Inače, Nataša M. promenila je ime, a prethodno se zvala Eldeza Sinanović.

Do jezivog zločina je došlo usred dana dok je Ajdić prolazio kolima kroz surduličko Novo naselje. Ugledao je na ulici Eldezu i njenog supruga Safeta, pomahnitao je, dodao je gas i pregazio ih.


Par išao ulicom kada su pregaženi. Facebook

Ovom jezivom zločinu prethodio je ljubavni trougao – naime Eldeza i Ajdić su neko vrijeme bili ljubavnici i Ajdić je zbog nje bio spreman da sve napusti samo da budu zajedno.

Iako je cijelo selo znalo za vezu Dragoljuba i Nataše, njen suprug joj sve oprostio.

– I Safet je nju mnogo volio. Činilo se da je sve u redu među njima. Dragoljub je sa suprugom otišao u Njemačku, tamo im žive kćerka i sin. Bili su tamo sve vrijeme vanrednog stanja. Vratili su se prije nedjelju dana i ništa, ali baš ništa nije ukazivalo na tragediju. Ponašao se normalno. Bio je korektan prema svima nama. Šta mu se desilo u tom momentu, boga pitaj. Kao da je đavo došao po svoje – ispričali su rođaci porodice.

Dragoljub je svojevremeno radio u Njemačkoj, a tamo je 15 godina gastarbajter bio i Safet Sinanović, i obijica navodno imaju njemačke penzije. Eldeza nije radila, a sa Safetom ima troje odrasle djece, dvojicu sinova i kćerku. Stariji sin je u Njemačkoj, od njega imaju unučiće, dok se mlađi oženio prije dva, tri mjeseca. Kćerka je udata u selo kod Smedereva. Ajdićeva djeca, kćerka i sin, u Njemačkoj su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.