OBIJALI STANOVE U NOVOM TRAVNIKU

Uhvaćeni serijski provalnici iz Sarajeva

Uhapšene A. E. (49) i A. S. (48) odala Škoda Faija kojom su išli u provalničke pohode

Avaz.ba
26.06.2020 19:11

Pronađeni podesni ključevi

Foto: MUP SBK

Tokom proteklog perioda u Novom Travniku su prijavljene dvije teške krađe u stanove, kojom prilikom su od strane nepoznatih izvršilaca oštećene brave na ulaznim vratima, a iz stanova su ukradeni novac i zlatni nakit, gdje je pričinjena znatna materijalna šteta.

Operativnim radom na terenu pripadnici Policijske stanice Novi Travnik i Policijske uprave Travnik došli su do saznanja da osumnjičeni koriste vozilo Škoda Fabia, vlasništvo agencije za iznajmljivanje vozila iz Sarajeva. U nastavku aktivnosti, utvrđeno je da predmetno vozilo koriste A. E. (49) i A. S. (48) iz Sarajeva. 

  • Odgovarajuća aluminijska folija
    Odgovarajuća aluminijska folija Foto: MUP SBK

- Prilikom pregleda vozila pronađena su sredstva koja su pogodna za provaljivanje brava na ulaznim vratima stambenih objekata. Naime, radi se o podesnim ključevima koji se koriste uz upotrebu odgovarajućih aluminijskih folija, koji omogućavaju brzo provaljivanje brava na ulaznim vratima. U saradnji sa drugim policijskim agencijama, utvrđeno je da se radi o izvršiocima koji se sumnjiče za veći broj krivičnih djela na području Federacije BiH, kao i Republike Srpske, navedeno je u saopćenju MUP-a SBK.

Komentari

NA VRH