ŽALBENO ROČIŠTE BEZ OPTUŽENIH

Policijski inspektor postao vozač u Engleskoj

Tužilaštvo traži veće kazne za Srđana Radulovića i Ognjena Stijaka, odbrana slobodu

Srđan Radulović. Arhiv

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

2.7.2020

Srđan Radulović i Ognjen Stijak, bivši inspektori za narkotike CJB Banja Luka koji su osuđeni na devet, odnoso pet godina i tri mjeseca zatvora zbog organizovanog kriminala i dilanja droge, nisu su pojavili na žalbenom ročištu u Vrhovnom sudu Republike Srpske. 

Prema riječima branilaca, obojica se nalaze u inostranstvu. Radulović je u karantinu u Engleskoj, gdje radi kao vozač, dok Stijak radi u Njemačkoj zbog čega odbrana smatra da su "opravdano spriječeni" da dođu na sud.

Žalbe su ipak iznesene i Republičko užilaštvo je tražilo da se prvostepena presuda preinači i obojici izreknu strožije kazne. S druge strane njihovi advokati su tražili oslobađajuće presude jer je, kako su naveli, već utvrđeno da su osuđeni na osnovu dokaza koji su proglašeni za nezakonite, aludiraju na presudu Ustavnog suda BiH koji je ukinuo pravosnažnu osuđujuću presudu.

Ognjen Stijak. Arhiv

- Tražimo da im se izreknu strožije pojedinačne kazne i primjeni sticaj krivičnih djela, dok žalbe odbrane smatramo neosnovanim - rekla je Bajić.

Milan Romanić, Radulovićev advokat, smatra da u ponovljenom postupku nisu ispravljene greške i grube povrede zakona iz ranije presude.

Prema prvostepenoj presudi Radulović je bio organizator, a Stijak član kriminalne grupe koja je preprodavala drogu od 2011. do oktobra 2013. godine. Za prodaju droge koristili su infrastrukturu MUP-a RS, kao i dio droge koji bi zaplijenili u policijskim akcijama. Za njihove potrebe heroin je prodavao Bošnjak, a marihuanu Damir Čudić i Vladimir Kesić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.