SINOĆ UHAPŠEN

Sarajevski reketaš predat Tužilaštvu KS

Od oštećenog iznudio 12.000 KM

Piše: A. Č. / Avaz.ba

9.7.2020

Uhapšeni predat u nadležnost Tužialaštva Kantona Sarajevo - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Četrdesetšestogodišnji Danijel Dani Jozić kojeg su pripadnici Federalne uprave policije uhapsili sinoć na području sarajevske općine Novi Grad zbog iznude i ugrožavanja sigurnosti, predat je u nadležnost Tužialaštva Kantona Sarajevo

- Osumnjičeni će biti zadržan 24 sata i nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica, bit će odlučeno o daljim mjerama koje će prema njemu biti poduzete - saopćila je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Uhapšeni se se sumnjiči da je u periodu od početka 2019. godine do danas, zastrašivanjem, prijetnjama, kontinuiranim praćenjem od oštećenog na ime posuđenog novčanog iznosa od 2.000 KM, prvo uzeo novčani iznos od oko 2.500 KM, da bi nakon toga zahtjevao od oštećenog dodatni iznos od 8.000 KM, odnosno ukupni iznos od 12.000 KM.  

Radeći na dokumentovanju navedenih krivičnih djela prikupljeni su dokazi o prijetnjama opasnim po život i tijelo, kako oštećenog, tako i članova njegove porodice, te su dana 8. jula uhapsili D. Đ., nakon što je došao na adresu stanovanja oštećenog, kako bi iznudio traženi novac.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenju krivičnom djelu predat Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na daljnje postupanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.