INCIDENT U ORAŠKOJ BOLNICI

Mladić polupao vrata ambulante

I. P. (26) priznao da je oštetio vrata

N. Tr. / Avaz.ba
12.07.2020 12:19

Bolnica u Orašju

Foto: Arhiv

U nedjelju sat poslije ponoći u Kantonalnoj bolnici u Orašju dogodio se incident, nakon što je 26-godišnji I .P. iz Pelagićeva polupao vrata ambulante. 

- Iz Odjela sigurnosti Kantonalne bolnice smo dobili poziv da nepoznati muškarac pravi probleme u Hirurškoj ambulanti. Odmah smo na mjesto incidenta uputili policijsku patrolu kojoj je dežurna liječnica kazala da je dok je ona pružala pomoć pripitoj ženskoj osobi verbalno napadnuta od njenog supruga. Izjavila je da se drsko i nekulturno ponašao prema njoj i medicinskom tehničaru iz Dervente koji radi u toj zdravstvenoj ustanovi. Osoblje bolnice ga je udaljilo iz objekta, a on je nezadovoljan i izrevoltiran tim potezom šakom udario u vrata Hirurške ambulante i oštetio ih. Policajci su ga zatekli ispred bolnice s povredom članaka na ruci. Priznao im je da je oštetio vrata ambulante i kazao da je ista oštetio zbog toga što je bio iznerviran udaljavanjem iz ambulante - kažu iz policije.

  • Ljekari alarmirali policiju
    Ljekari alarmirali policiju Foto: Arhiv

Protiv mladića koji je polupao vrata ambulante slijedi izvještaj Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenja tuđe stvari.

Komentari

NA VRH