NJUJORK

Sanel Musić izrešetan u autu, ima i ranjenih

Musić (21) je preminuo, a Elvis Lješnjanin je ranjen u pucnjavi koja se dogodila u Kvinsu sinoć oko 4:30 sati po lokalnom vremenu

Još niko nije uhapšen u vezi ovog slučaja. Agencije

Avaz.ba

7.8.2020

Crnogorac Sanel Musić (21) je preminuo, a Elvis Lješnjanin je ranjen u pucnjavi koja se dogodila u Kvinsu sinoć oko 4:30 sati po lokalnom vremenu. Prema izvorima iz policije, Musić je sjedeo na mjestu vozača, a Lješnjanin stajao ispred vozila na uglu 91. ulice i 85. Avenije kada su iz tamnog “sedana” krenuli pucnji, piše Njujork post.

Musić je prevezen u bolnicu gdje su ga sat i po kasnije proglasili mrtvim, saopćila je policija. Njegov otac Orlo Musić, rekao je da nije imao priliku da se oprosti od sina. 

- Nisu nam dozvolili da ga vidimo, upucan je više puta - rekao je u kratkom telefonskom razgovoru, piše Telegaf.

Orlo se sa sinom poslednji put čuo u 3:00 sati ujutro.

- Rekao je da će se brzo vratiti kući - ispričao je Orlo. 

Orlo je prije više od 24 godine došao iz Crne Gore u SAD u potrazi za boljim životom, prenosi Telegraf.rs. Sanel, najmlađi od petoro dece, rođen u SAD-u.

Moj sin je bio nevjerovatan. Bio je pun potencijala, ali mu je, kao američkom građaninu, život bio bezvrijedan, s obzirom na to da je ubijen na ulici. Voljeo je trčanje i bio je usred traženja posla. Zbog Covid-19 čekao je da se situacija stabilizuje. Svi su šokirani. Crnu Goru smo napustili da spasimo živote, a ovde ih gubimo - rekao je uplakani otac. 

Lješnjanin, koji je upucan u lijevu ruku, prevezen je u Medicinski centar bolnice Jamajka i nalazi se u teškom stanju.

Kako prenosi NY Post, još niko nije uhapšen u vezi ovog slučaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.