UBISTVO SLAVIŠE ĆULUMA

Siniši Šakiću Kinezu još dva mjeseca pritvora

Pritvor je produžen do 28. oktobra i to zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će boravkom na slobodi uništiti dokaze ili uticati ne svjedoke, te zbog same težine krivičnog djela i uznemirenja javnosti

Privođenje Šakića u Tužilaštvo. Avaz

Piše: O. Ma. / Avaz.ba

28.8.2020

Okružni sud u Banjoj Luci za još dva mjeseca produžio je pritvor Siniši Šakiću zvanom Kinez, osumnjičenom za ubistvo Slaviše Ćuluma (36) koji je 15. maja izrešetan u sačekuši u Dragočaju kod Banje Luke. 

- Pritvor je produžen do 28. oktobra i to zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će boravkom na slobodi uništiti dokaze ili uticati ne svjedoke, te zbog same težine krivičnog djela i uznemirenja javnosti - navode u sudu.

Ćulum je ubijen u Golfu 6 na makadamskom putu, nedaleko od svoje kuće. Ubice su koristile motocikl i snimljene su nadzornim kamerama kako dolaze i bјeže iz Dragočaja. Bili su obučeni u maskirnu odjeću, dok su preko glava nosili motociklističke kacige. Policija je odmah za Šakićem raspisala potragu i on se nekoliko dana kasnije predao na graničnom prelazu Donja Gradina, na koji je došao iz Hrvatske. Na saslušanju je negirao zločin, navodeći da ima alibi.


Hapšenje Šakića. MUP RS

Ponovo je uhapšen 28. jula u ljetnoj bašti hotela "Bosna" u Banjoj Luci. Na teret mu se stavlja da je bio direktan izvršilac ubistva, što je Šakić pred sudom negirao. Drugi počinilac nije otkriven i na njegovoj identifikaciji se intezivno radi. Iz policije je saopšteno da je istragom oboren Šakićev "lažni alibi" o boravku u Hrvatskoj, a navodno je i njegov DNK pronađen na mjestu zločina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.