UBISTVO SLAVIŠE ĆULUMA

Siniši Šakiću Kinezu još dva mjeseca pritvora

Pritvor je produžen do 28. oktobra i to zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će boravkom na slobodi uništiti dokaze ili uticati ne svjedoke, te zbog same težine krivičnog djela i uznemirenja javnosti

O. Ma. / Avaz.ba

Privođenje Šakića u Tužilaštvo

Foto: Avaz


Okružni sud u Banjoj Luci za još dva mjeseca produžio je pritvor Siniši Šakiću zvanom Kinez, osumnjičenom za ubistvo Slaviše Ćuluma (36) koji je 15. maja izrešetan u sačekuši u Dragočaju kod Banje Luke. 

- Pritvor je produžen do 28. oktobra i to zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će boravkom na slobodi uništiti dokaze ili uticati ne svjedoke, te zbog same težine krivičnog djela i uznemirenja javnosti - navode u sudu.

Ćulum je ubijen u Golfu 6 na makadamskom putu, nedaleko od svoje kuće. Ubice su koristile motocikl i snimljene su nadzornim kamerama kako dolaze i bјeže iz Dragočaja. Bili su obučeni u maskirnu odjeću, dok su preko glava nosili motociklističke kacige. Policija je odmah za Šakićem raspisala potragu i on se nekoliko dana kasnije predao na graničnom prelazu Donja Gradina, na koji je došao iz Hrvatske. Na saslušanju je negirao zločin, navodeći da ima alibi.

  • Hapšenje Šakića

    Hapšenje Šakića

    Foto: MUP RS


Ponovo je uhapšen 28. jula u ljetnoj bašti hotela "Bosna" u Banjoj Luci. Na teret mu se stavlja da je bio direktan izvršilac ubistva, što je Šakić pred sudom negirao. Drugi počinilac nije otkriven i na njegovoj identifikaciji se intezivno radi. Iz policije je saopšteno da je istragom oboren Šakićev "lažni alibi" o boravku u Hrvatskoj, a navodno je i njegov DNK pronađen na mjestu zločina.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na