NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ

Dijete poslao pred traktor da onemogući sjetvu

Protiv Ž.S. policija će pokrenuti prekršajni postupak pred odžačkim Odjeljenjem oraškog Općinskog suda

Intervenirala policija iz Odžaka. Ilustracija

Piše: N. Tr. / Avaz.ba

11.9.2020

Nezapamćen slučaj se dogodio jučer oko 10:30 sati u rejonu sela Donja Dubica kod Odžaka. Kako smo iz pouzdanih izvora uspjeli saznati tamo je jedan roditelj poslao svoje maloljetno dijete da zaustavi traktor i onemogući traktoristu da nastavi vršiti sjetvu!

- Iz firme " Poljoprivrednik" smo obavješteni da dvije nepoznate osobe,od kojih je jedna dijete, na parceli Begluci u Donjoj Dubici ometaju poslove sjetve.Naime,dijete je stalo ispred traktora i nije vozaču dopustilo da nastavi kretanje i sjetvu .Roditelj je bio udaljen 10-tak metara od djeteta i sve je to promatrao.Intervenirali smo i otkrili da je roditelj djeteta 43-godišnji Ž.S. iz sela Prud. Ubrzo se,skupa s djetetom,udaljio u nepoznatom pravcu,a mi smo o tom neobičnon događaju obavjestili Centar za socijalni rad u Odžaku s obzirom da je u pitanju i maloljetno dijete- kažu policijski izvori.

Protiv Ž.S. policija će pokrenuti prekršajni postupak pred odžačkim Odjeljenjem oraškog Općinskog suda. Problemi poljoprivrednika oko obrade zemlje s tamošnjom firmom i lokalnim vlastima u Odžaku traju već duže vrijeme,a nažalost sada su neki od poljoprivrednika u te probleme počeli uvoditi i djecu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.