DETALJI AKCIJE ALFA 2

Na banjalučkim ulicama dilali pet vrsta droga

Grupa je uhapšena u okviru višemjesečne akcije koju je tužilaštvo radilo u saradnji sa PU Banja Luka i Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS

S privođenja osumnjičenih. O. Matavulj

Piše: O. Matavulj / Avaz.ba

16.9.2020

Banjalučani Miroslav Kalabić (35), Ostoja Kutić (43), Marko Antonić (27) i Nikola Koprena (27), koji su uhapšeni u akciji "Alfa 2", saslušani su danas u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci i očekuje se da će im biti predložen jednomjesečni pritvor. 

Kako je saopćilo Tužilaštvo, svima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droge po članu koji se odnosi na organizovanje mreže preprodavaca.

Dopuna izvještaja

- Osumnjičeni su da su od 2018. do septembra 2020. godine nabavljali, posredovali u prodaji i kupovini, te neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge (marihuana, spid, ekstazi, kokain i heroin), korisnicima na području Grada Banja Luka - rekla je portparol OJT Banja Luka Maja Đaković Vidović.

Grupa je uhapšena u okviru višemjesečne akcije koju je tužilaštvo radilo u saradnji sa PU Banja Luka i Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. U pretresima objekata koje su koristili policija je pronašla i oduzela 1,1 kilogram marihuane, 100 tableta ekstazija, manju količinu kokaina, nekoliko vaga za precizno mjerenje, mrvilice za drogu i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u postupku.

Dvije godine rasturali drogu. O. Matavulj

Istragom je obuhvaćen i Boban Kantar koji se od kraja jula nalazi u pritvoru nakon što je uhapšen u akciji "Viker" kada je u njegovom stanu pronađeno i oduzeto 600 grama heroina i 2,1 kilogram "spida". Protiv njega je policija tužilaštvu dostavila dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu, jer se došlo do dokaza da je sarađivao sa uhapšenima u akciji "Alfa 2".

Boban nije organizator

Banjalučkim medijima danas se obratila Tina Kantar, supruga osumnjičenog Bobana, navodeći da njen muž nije nikakav organizator kriminalne grupe.  

- To mu se pakuje kako bi dobio veću kaznu. On će odgovarati za ono za šta je uhapšen, ali nije u redu ovo što se sada radi. Njegova jedina veza sa uhapšenima u akciji "Alfa 2" je porodična sa Miroslavom Kalabićem i nikakva druga - rekla je Kantar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.