GRANIČNA POLICIJA I SIPA

Afganistanac prebacivao čamcem migrante iz Srbije u BiH

Spriječeno krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla

Avaz.ba

Zajefnička akcija GPBiH i pripadnika SIPA-e

Foto: GPBiH


Radeći na sprečavanju nezakonitih prelazaka državne granice, pripadnici Jedinice granične policije Zvornik i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji su angažirani kao ispomoć GPBiH u nadzoru granice, 25. septembra , na području Zvornika spriječili su krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Radi se o muškarcima mlađe životne dobi, saopćeno je iz Granične policija BiH.

Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine, a krijumčario ih je državljanin Afganistana, koji je upravljao čamcem. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima izjavili su da dolaze iz Afganistana.

  • Migranti u čamcu

    Migranti u čamcu

    Foto: GPBiH


Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje osoba“, državljanin Afganistana je lišen slobode te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat tužiocu Tužilaštva BiH. O događaju su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji će nastaviti daljnji rad nad migrantima.

                                                                                                                          

Više o temi Granična policija BiH

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na