HOROR U KRAJINI

U krvavom sukobu Pakistanaca i Afganistanaca dvojica mrtvih, 18 povrijeđenih

Događaj policiji prijavila je jedna građanka Bihaća

A. J. / Avaz.ba

U Žegarskom polju u Bihaću sinoć oko 22 sata došlo je to sukoba veće grupe migranata. Tom prilikom dvije osobe su ubijene, a deset je teško povrijeđeno, potvrđeno je iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Potukle su se grupe migranata iz Afganistana i Pakistana, potvrdila je policija.

Događaj policiji prijavila je jedna građanka Bihaća nakon čega su policijske snage i ekipe Hitne pomoći izašle na teren.

Povrede su nanesene hladnim oružjem, nožem ili sličnim oštrim predmetima.

Uviđaj je u toku, a na lice mjesta izašao je i nadležni tužilac, potvrdili su iz MUP-a USK.

Nezvanično, u sukobu je učestvovalo oko 70 migranata.

- Sinoć u 22.15 sati Policijska stanica Bihaća zaprimila je telefonsku prijavu od građanke iz mjesta Žegar koja je prijavila da je na Žegarskom polju, lokacija između naselja Žegar u pravcu planine Plješevice, došlo do masovnog sukoba između veće grupe migranata, te da ima povrijeđenih - kazao je Feni portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Na lice mjesta upućeno je više policijskih patrola koje su potvrdile navode prijave.

- Utvrđeno je da su dvije osobe smrtno stradale, 10 osoba je teško povrijeđeno a osam lakše. Radi se o državljanima Pakistanina, a sve povrede su nanasene hladnim oružjem, nožem, kao i tupim predmetima, drvenim palicama. Prema njihovim izjavama oni su napadnuti od druge grupe migranata porijeklom iz Afganistana - kazao je Šiljdedić.

O svemu je obaviješten tužilac koji je konstatirao da se radi o krivičnom djelu ubistva. U toku je istraga kao i potraga za izvršiteljima.

- Nažalost teren je malo nepristupačan, pretražuje se teren ali najvjerovatnije su se osobe koje su počinile ovo krivično djelo već uputile u pravcu Hrvatske. Ovo je jedno od onih divljih šatorskih naselja koje se grade na području cijelog USK-a i migrant odavde kreću na nelegalni prelazak granice - kazao je Šiljdedić.

NA VRH

Podijeli članak na